logo-ariston80Zaterdag 5 november 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de negende wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Het is de eerste wedstrijd van de tweede periode. De eerste periode werd door Die Haghe gewonnen. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen Ariston’80, een studentenvoetbalvereniging uit Delft. Het zijn de nummers acht (8-12), met de doelcijfers 16-17 en twaalf (8-7), met de doelcijfers 14-20, die elkaar voor het eerst in de competitie gaan bestrijden op sportpark TU in Delft-Zuid.

S.V. Loosduinen en Ariston’80 zijn onbekenden van elkaar. In het verre verleden is ooit door de Blauwwitten een wedstrijd gespeeld in Delft tegen Ariston’80 voor het HC toernooi. Tot een officiële wedstrijd is het tot a.s. zaterdag nog niet gekomen.

Het eigenlijke begin voor v.v. Ariston’80 was in 1972. Toen wilden een aantal studenten van de SSR-D (de voorloper van De Koornbeurs) een voetbalclub oprichten. Dat bleek op het sportcentrum van de TU Delft (toen nog TH Delft) echter niet mogelijk en waren ze genoodzaakt zich aan te sluiten bij svv Taurus, een ondervereniging van studentenvereniging Virgiel. Taurus speelt haar wedstrijden op zondag. De nieuwe leden richtten de zaterdagafdeling op. Al snel werden ook niet-SSR-D leden lid en groeide de zaterdagtak van Taurus uit tot vier teams. De verschillende achtergrond en opvattingen over de samenleving van de Virgilianen en SSR-D-ers leidde uiteindelijk tot de oprichting van v.v. Ariston’80. Eerst ontwikkelt zich de zaterdagafdeling zich tot een zelfstandige tak van Taurus. Maar in de tweede Algemene Leden Vergadering (uiteraard gehouden in De Koornbeurs) in een maand, op 6 juni 1980, wordt het besluit toch genomen om zelfstandig te worden. Na de afsplitsing werd besloten om de naam aan te nemen die alle andere onderverenigingen van SSR-D hebben; Ariston. In Oudgrieks betekent het goed, sterk of de beste. Het is ook de naam een held in de Griekse mythologie. Om onderscheid te maken van de andere onderverenigingen werd het jaartal van oprichting toegevoegd; v.v. Ariston’80. Sinds 1980 kiest Ariston’80 ook elk jaar een bijna nieuw bestuur, doen met liefst veertien seniorenteam en drie vrouwenteams mee in de KNVB competities en hebben een eerste elftalspeler als voorzitter!

Het verschil op de ranglijst tussen beide elftallen in de derde klasse B is vijf punten in het voordeel van de studenten. Zij wonnen en verloren viermaal en speelden nog niet gelijk. De eerste competitiewedstrijd werd met 0-5 verloren van Verburch, met als excuus dat het elftal van Willem Lok nog verre van compleet was. Dat bleek wel in de latere wedstrijden. Thuis werd gewonnen van Naaldwijk (4-1), Maasdijk (6-0) en vorige week nogal verrassend van KMD (2-1). Uit werd alleen gewonnen van SEV (0-2), maar verloren van Schipluiden (4-2), Die Haghe (3-0), MVV’27 (3-0).

De Loosduiners speelden vorige week met 3-3 gelijk thuis tegen Maasdijk, na een inhaalrace in de slotfase. Vorige week keerden ook een aantal spelers na blessureleed weer terug in het basiselftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister, of begonnen nog op bank.  Met meer keuzes  voor de trainers kan de weg omhoog nu worden ingeslagen door de Blauwwitten? Om aansluiting te krijgen bij de middenmoot mogen de Loosduiners a.s. zaterdag zeker niet verliezen. Een goed resultaat geeft ook vertrouwen voor de ‘Madestein’ derby volgende week zaterdag tegen en bij buurman GDA.

De belangrijke wedstrijd aan de Mekelweg 8 in Delft-Zuid vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer M. Smit uit Monster.

Het tweede elftal speelt om 12:30 uur uit tegen DUNO 2. Het zijn de nummers acht en negen die elkaar gaan bestrijden op Sportpark “Haagsche Dynamiek’ aan de Mgr. Nolenslaan 9 in Den Haag. Beide elftallen hebben negen punten ut acht wedstrijden, alleen het doelsaldo van de thuisploeg is iets beter.

Het volledige programma van zaterdag 5 november 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!