Zaterdag 3 februari 2018 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de eerste competitiewedstrijd van 2018 en ook de eerste wedstrijd in de tweede periode op het programma. Het betreft een uitwedstrijd tegen de nummer elf in de vierde klasse B, Celeritas. Het zijn de nummers elf en vier die elkaar gaan bestrijden aan de Guido de Moorstraat 35 in Den Haag, op het complex waar ook WateringseVeld/GONA speelt.

Celeritas heeft een rijk verleden en bestaat al 110 jaar. De voorzitter is een oud-trainer van S.V. Loosduinen, Hans Boutens. In het verleden speelde Celeritas vele jaren aan de Noordweg/hoek Leyweg. Na de mislukte kortstondige samenwerking met SVH speelt de vereniging sinds het vorige seizoen op het complex van WateringseVeld/GONA.

Dit seizoen speelt het elftal van Dennis Brinkert sinds lang weer in de A-categorie op zaterdag. Op zondag wordt alleen nog in de B-categorie gespeeld.

Het elftal was tot op heden nog niet echt succesvol in de vierde klasse B. Na elf wedstrijden heeft het elftal pas één keer gewonnen, bij Wanica Star met 0-3. De grootste nederlaag werd dit seizoen geleden tegen Madestein, thuis werd met 0-10 verloren. Vorige week verloor het elftal met 7-0 bij Erasmus. De doelcijfers zijn (9-52).

De thuiswedstrijd van de Blauwwitten tegen Celeritas op zaterdag 23 september van het vorige jaar leverde een 6-0 overwinning op voor de thuisploeg. Na een vroeg eigen doelpunten waren de doelpuntenmakers na rust: Khalid Hadchoune (2x), Kadir Narsen, Jimmy Kipp en Kevin Baptiste.

Halverwege het seizoen staat het elftal van Richard Douw in de spannende vierde klasse B samen met Erasmus, Hercules, sv Houtwijk en DUNO op de gedeelde eerste plaats met 22 punten uit elf wedstrijden. Echter Hercules en Erasmus hebben een wedstrijd minder gespeeld. Zij spelen nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar op zaterdag 24 februari a.s. met als inzet de eerste periodetitel.

De Loosduiners speelden dit jaar alleen nog maar vriendschappelijke wedstrijden. Wonnen met 6-1 van DWO, met 10-0 bij DIO Groningen en met 3-1 van de Oude Glorie en gaan vol zelfvertrouwen aan de tweede seizoenshelft beginnen, met als inzet de gewenste promotie terug naar de derde klasse.

De wedstrijd vangt a.s. zaterdag aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer M. Mirjavanmard uit Leiden.

Let op! In verband met beperkte parkeergelegenheid bij de vereniging wordt bezoekers met de auto verzocht hun auto te parkeren op de Hoefsmid in Wateringen / kruising Linnewever. Via het fietsbruggetje loopt u dan naar de Guido de Moorstraat, het sportterrein ligt onmiddellijk aan uw linkerhand.

Het tweede elftal , sinds kort onder leiding van Michel Mafficioli, speelt om 12:00 uur vriendschappelijk thuis tegen Die Haghe 2, het elftal van onze oud-trainer Peter van der Deijl.

Bij de jeugd staan a.s. zaterdag alleen nog een aantal beker- en vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Volgende week start pas de voorjaarscompetitie voor de gehele jeugd.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

De coördinator van dienst is: Arie Molenkamp.

SUCCES!