Zaterdag 11 februari 2017 staat voor  S.V. Loosduinen de zestiende wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen ‘buurman’ Die Haghe. Het zijn de nummers twee (15-32, doelcijfers 26-8) en tien (15-19, doelcijfers 29-28) die elkaar gaan bestrijden op het op Sportpark Ockenburgh. Waar Die Haghe kortgeleden ook het nieuwe clubgebouw in gebruik heeft genomen.

Het is de return van de tweede competitiewedstrijd die op 17 september 2016 werd gespeeld. De Loosduiners verloren die wedstrijd met 1-3 van een beter Die Haghe. De Loosduinse treffer kwam toen van de voet van Richard Nieuwdorp.

De laatste officiële wedstrijd bij Die Haghe is al weer van bijna 5,5 jaar geleden. Op 17 september 2011 eindigde deze wedstrijd in een waar doelpuntenfestijn met liefst negen doelpunten, 6-3 werd het voor thuisploeg. Het seizoen daarvoor wonnen de Loosduiners nog overtuigend beide wedstrijden. Thuis werd het 5-1 en uit werd het 2-4 voor de Blauwwitten.

A.s. zaterdag staan beide teams weer tegen over elkaar met weer veel bekenden van elkaar in en buiten het veld. Zo speelden Robin Laming en Alvin van Reeuwijk in het verleden bij S.V. Loosduinen.

Die Haghe verloor dit seizoen pas éénmaal, twee weken terug bij GDA werd het 3-1. Vorige week werd Verburch thuis met 2-0 geklopt. Thuis is het elftal van Wim de Jong nog ongeslagen. Alleen tegen KMD (0-0) en Naaldwijk (1-1) werd gelijk gespeeld. Slechts acht tegentreffers in vijftien wedstrijden werden geïncasseerd! Het elftal staat op doelsaldo nu op de tweede plaats, achter KMD.

Na vier zeges op rij verloren de Loosduiners dit jaar tweemaal. Bij SEV werd met 3-0 verloren en vorige week won koploper KMD nipt met 0-1 van het elftal van Richard Douw en Patrick Puister. De Blauwwitten wachten dan ook nog op de eerste overwinning in 2017, maar ook op de eerste treffer dit jaar. Door de twee nederlagen op rij zijn de Loosduiners uitgeschakeld voor de twee periode en moeten ook weer naar beneden kijken om niet echt in de gevarenzone terecht te komen. Een super gemotiveerd Loosduinen, net als vorige week, zal dan ook aan de start verschijnen om voor de winst te gaan strijden.

Het duel ‘achter de duinen’ vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer M.G.L. Sinke uit Bodegraven. Als het grasveld door de vorst onbespeelbaar is wordt uitgeweken naar het kunstgrasveld (veld 7) op Sportpark Ockenburgh. De wedstrijd gaat dus altijd door??

Sportsignaal Radio verslag doet weer verslag van deze wedstrijd en Kees te Gussinklo zal weer de verslaggever zijn, net als vorige week.
Sportsignaal Radio is te beluisteren op 92.0 Den Haag FM & 92.9 Midvliet FM. Op de Ziggo Kanalen 40 & 41 (Den Haag TV & Midvliet TV) is de studio uitzending live te zien. Via de website www.denhaagfm.nl kunt u de uitzending online beluisteren.

S.V. Loosduinen 2 is vrij. Pas op 18 februari 2017 hervatten zij de competitie.

Voor het verdere programma voor zaterdag 11 februari 2017, zie elders op deze website.

SUCCES!