Zaterdag 4 maart 2017 staat voor S.V. Loosduinen de zeventiende wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen ‘buurman’ Die Haghe. Het zijn de nummers één (16-35, doelcijfers 28-9) en elf (16-19, doelcijfers 29-31) die elkaar gaan bestrijden op Sportpark Ockenburgh. Waar Die Haghe kortgeleden ook het nieuwe clubgebouw in gebruik heeft genomen. Het is de wedstrijd die ook op zaterdag 11 februari 2017 op het programma stond, maar door sneeuwval die dag pas laat door de KNVB werd afgelast. Dit ondanks de inspanningen van een aantal Die Haghe leden om het veld toch bespeelbaar te maken voor deze derby. (zie de foto)
Het is ook de return van de tweede competitiewedstrijd die op 17 september 2016 werd gespeeld. De Loosduiners verloren die wedstrijd met 1-3 van een beter Die Haghe. De Loosduinse treffer kwam toen van de voet van Richard Nieuwdorp.

De laatste officiële wedstrijd bij Die Haghe is al weer van bijna 5,5 jaar geleden. Op 17 september 2011 eindigde deze wedstrijd, ook toen in de derde klasse B en in de stromende regen, in een waar doelpuntenfestijn met liefst negen doelpunten, het werd 6-3 voor de thuisploeg. Mede door een vroege rode kaart voor Loosduiner Tim Hofman. Bij de Loosduiners waren toen ook al Jurgen Kalkman, Jeroen Rampaart, Christiaan Verbree en Tom Vrieling van de partij. Het seizoen daarvoor wonnen de Loosduiners nog overtuigend beide wedstrijden. Thuis werd het 5-1 en uit werd het 2-4 voor de Blauwwitten.

A.s. zaterdag staan beide teams weer tegen over elkaar met weer veel bekenden van elkaar in en buiten het veld. Zo speelden Robin Laming en Alvin van Reeuwijk in het verleden bij S.V. Loosduinen.

Die Haghe verloor dit seizoen pas éénmaal, zaterdag 21 januari van dit jaar, bij GDA werd het 3-1. Nadien werd Verburch thuis met 2-0 geklopt en twee weken terug werd in Delft bij Ariston’80 met 1-2 gewonnen. Thuis is het elftal van Wim de Jong nog ongeslagen. Alleen tegen KMD (0-0) en Naaldwijk (1-1) werd gelijk gespeeld. Slechts negen tegentreffers in zestien wedstrijden werden geïncasseerd! Het elftal staat, na de nederlaag van KMD tegen GDA, nu op de eerste plaats, met drie punten voorsprong op KMD.

Na vier zeges op rij, eind vorig jaar, verloren de Loosduiners dit jaar al driemaal op rij. Bij SEV werd met 3-0 verloren, de toenmalige koploper KMD won nipt met 0-1 op Madestein en twee weken terug werd thuis verdiend verloren van Quick Steps met 0-3. De Blauwwitten wachten dan ook nog op de eerste overwinning in 2017, maar ook op de eerste treffer dit jaar! Door de drie nederlagen zijn de Blauwwitten al enige weken uitgeschakeld voor de tweede periode en moeten nu ook weer naar beneden kijken op de ranglijst. Het elftal staat nu op de elfde plaats, slechts één punt achter Quick Steps, maar op een plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitie voetbal voor behoud van de derde klasse betekent. De voorsprong op plaats dertien, waar nu VV Maasdijk staat en wel directe degradatie betekent, is slechts drie punten. Daar tussen in staat ook nog S.V. Houtwijk met zeventien punten. Maar het verschil met de nummer vier op de ranglijst, Ariston’80, is ook maar zes punten. Zeker twaalf ploegen strijden, tien (finale)wedstrijden voor het einde, dus nog om het lijfsbehoud in deze klasse! Een super gemotiveerd S.V. Loosduinen wordt dan ook aan de start verwacht komende zaterdag om voor de winst te gaan strijden tegen de huidige koploper in de derde klasse B. Bij de Loosduiners ontbreekt in ieder geval Theo van der Hoeven door een schorsing, maar mogelijk bij beide elftallen nog meer spelers die op wintersport zijn?

De derby ‘achter de duinen’ vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer M.G.L. Sinke uit Bodegraven.

De voorbeschouwing van Die Haghe is hier te lezen: https://www.svdiehaghe.nl/news/1410/22/De-derby-achter-de-duinen-Die-Haghe-Loosduinen

S.V. Loosduinen 2 is vrij a.s. zaterdag. Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

SUCCES!