Zaterdag 9 december 2017 staat voor S.V. Loosduinen 1 de belangrijke tiende competitiewedstrijd in de vierde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen Erasmus aan de Erasmusweg 1200, op het grondgebied van Wateringen. Het zijn niet alleen de nummers twee (9-21) en zes (8-15) die elkaar gaan treffen op het kunstgrasveld van Erasmus, maar ook de trainers Patrick Puister en Richard Douw.

S.V. Erasmus bestaat sinds juli 1997 en is voortgekomen uit een fusie van GDS met VVP. S.V. Erasmus speelt op zondag in de vierde klasse en sinds het seizoen 2015-2016 ook weer op zaterdag in de laagste standaardklasse. Dat seizoen werd voor het eerst en ook het laatst door de Blauwwitten tegen Erasmus gespeeld.
Op 19 september 2015 werd het thuis 5-1, met doelpunten van Sam van Poorten (2x), Theo van der Hoeven, Jeroen Rampaart en Rami Abdelrazak. Op 30 januari 2016 werd het aan de Erasmusweg 0-4, met na rust pas doelpunten van Sam van Poorten (2x), Kevin Baptiste en Tom Vrieling. Erasmus eindigde dat seizoen op de zevende plaats en het vorig seizoen op de vijfde plaats in 4B. De Blauwwitten promoveerden na het seizoen 2015-2016, via de nacompetitie, naar de derde klasse. Om het vorig seizoen daaruit weer te degraderen.

Erasmus verloor dit seizoen de eerste wedstrijd thuis tegen GSC-ESDO met 2-4 en verloor ook met 0-3 van DUNO. Verder werd thuis gewonnen RAS (4-1) en sv Houtwijk (3-1. Met 1-1 werd gelijk gespeeld tegen sv Madestein. Uit werd gewonnen van Wanica Star 1-3, PGS-Vogel (1-2) en VCS (2-4. Vorige week ging de wedstrijd tegen en bij HDV niet door, omdat HDV het elftal heeft teruggetrokken uit de competitie. Pas volgende week wordt dit in de stand verwerkt door de KNVB, als zij zaterdag ook niet zijn opgekomen bij sv Houtwijk, de tegenstander van de Loosduiners volgende week zaterdag.

Erasmus staat sinds dit seizoen onder leiding van Patrick Puister en Dave Lamens en is ook het elftal waarin Rami Abdelrazak speelt. Alle drie waren zij het vorig seizoen nog actief bij S.V. Loosduinen. Het elftal van Patrick Puister en Dave Lamens won de afgelopen drie wedstrijden. Het elftal van Richard Douw is al zes wedstrijden ongeslagen.

Bij de Loosduiners, gedeeld eerste op de ranglijst met Hercules (met een verschil van slechts een doelpunt), ontbreekt in ieder geval aanvoerder Sam van Poorten door een schorsing en is Kevin Baptiste geblesseerd. Christiaan Verbree en Jeroen Rampaart zijn vraagtekens voor het basiselftal van de trainers Richard Douw en Peter Baptiste.

De wedstrijd aan de Erasmusweg vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer G. Berkleef. Na afloop is er een muzikale derde helft bij Erasmus, met zanger Jan Raats.

S.V. Loosduinen 2, speelde vorige week knap gelijk tegen Scheveningen 3 (0-0) speelt zaterdag om 11:45 uur uit in Zoetermeer tegen DWO 2, de nummer acht in de reserve derde klasse B.

Het volledige programma van zaterdag  9 december 2017 is elders op deze site te vinden.

Als de wedstrijd sv Madestein – DUNO  is afgelast wordt door sv Madestein uitgeweken naar het kunstgrasveld en wordt de wedstrijd van S.V. Loosduinen VE tegen SVC’08 op veld 2 gespeeld.

SUCCES!