Zaterdag 9 september a.s. speelt vierdeklasser  S.V. Loosduinen 1 de tweede bekerwedstrijd in Maassluis. Werd het vorig seizoen in Maassluis al aangetreden bij MSV’71 en VDL, ditmaal is Excelsior Maassluis de gastheer van de Loosduiners. Niet het standaardelftal, dat in de Tweede Divisie speelt, maar het tweede elftal , dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, is de tegenstander van de Blauwwitten.

Een zware opgave wacht het elftal van Richard Douw. Op 20 juni 2015 werd Excelsior Maassluis 2 nog Nederlands kampioenschap voor reserveteams door Westlandia 2 te verslaan. Vorig seizoen behaalde het elftal de halve finale van de KNVB-beker in categorie één  en moest in die wedstrijd het onderspit delven tegen Noordwijk 1. In de reserve hoofdklasse werd het elftal ook met overmacht, liefst 19 punten voorsprong op Ter Leede 2, kampioen. Door het binnenhalen van een periodetitel plaatste het elftal zich voor het KNVB bekertoernooi voor standaardteams. Excelsior Maassluis kreeg het afgelopen seizoen ook nog het predicaat ‘de beste jeugdopleiding van Nederland’.

Vreemd is het dan ook dat dit team dit seizoen niet in categorie één is ingedeeld, maar in categorie twee waarin de derde en vierde klassers van de zaterdag en zondag zijn ingedeeld. Een mogelijke reden hiervan is dat de reserve elftallen nu niet tegen het eigen eerste elftal kunnen spelen?

De Loosduiners wonnen vorige week met 3-0 van de titelkandidaat in de vierde klasse B, Wateringse Veld /GONA.  Excelsior Maassluis won met 1-2 tegen en bij derdeklasser VV Naaldwijk, de vierde deelnemer in deze poule. Een poule waarin alleen de winnaar doorgaat naar de tweede ronde.

Het wordt dus de eerste officiële wedstrijd van S.V. Loosduinen 1 tegen Excelsior Maassluis.

De aanvang van de wedstrijd op het kunstgrasveld aan Lavendelstraat 2 in Maassluis is 11:00 (!) uur en staat onder leiding van de heer M. Gerritsen.

Aan dit complex bewaren de Blauwwitten wel goede herinneringen. Op zaterdag 28 mei 2005 werd hier in een beslissingswedstrijd met 2-1 gewonnen van SC Botlek, waardoor het derde klasseschap werd behouden. Eén van de doelpuntenmakers toen was Sam van Poorten, nu nog spelden in ons eerste elftal.

Het tweede elftal won vorige week, na een 2-0 achterstand met 2-3 bij buurman GDA 2 en speelt a.s. zaterdag om 12:00 uur thuis tegen HVC’10/2, spelend in de reserve tweede klasse.

Het derde elftal, ook deel uitmakend van de A-selectie dit seizoen, speelde vorige week 3-3 bij SC Monster 7 en speelt zaterdag om 14:30 uur ook thuis. Tegenstander is KSD-Marine 2.

Het gehele programma voor de elf- en zeventallen van S.V. Loosduinen is elders op deze website te vinden!

SUCCES!