Zaterdag 16 maart 2019 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de negentiende competitiewedstrijd in de vierde klasse D op het programma. Het betreft ditmaal een uitwedstrijd tegen MSV’71 in Maassluis.  Het zijn de nummers vier (18-29) en twee (18-43) op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden aan de  Albert Schweitzerdreef  in Maassluis.

MSV’71 was vanaf 1971 een zondagvereniging en stapte pas voor het begin van het seizoen 2008-2009 over naar de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Promoveerde al snel naar de derde klasse, maar degradeerde in 2013 weer naar de vierde klasse. In het seizoen 2016-2017 kwamen de beide elftallen elkaar tegen in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. MSV’71 won op zaterdag 3 juni 2017 de beslissende wedstrijd in Maassluis tegen S.V. Loosduinen nipt met 3-2 en promoveerde daardoor naar de derde klasse. Het seizoen in de derde klasse was echter teleurstellend en ook kortstondig. Slechts zeven punten werden uit de 26 wedstrijden gehaald, waardoor het elftal op de laatste plaats eindigde en dit seizoen weer in de vierde klasse speelt en a.s. zaterdag weer de Loosduiners treft, nu thuis.

Het elftal van Harry van Kapel won vorige week de eerste wedstrijd in de derde periode met 2-5 bij HPSV en is aan een sterke opmars bezig dit jaar in de vierde klasse D. Een plaats in de nacompetitie is zeker ook nog mogelijk voor het elftal uit Maassluis.
De laatste nederlaag werd geleden op 15 december van het vorig jaar. Bij buurman GDA werd het toen 3-2. Dit jaar werd eerst thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen RAS, daarna werd Erasmus met 1-0 geklopt. Bij sv Houtwijk werd het 1-4, thuis tegen RVC/Celeritas 2-1 en bij GSC ESDO 2-2. Samen met GSC ESDO staat de ploeg nu op een gedeelde derde plaats, maar nog wel 14 punten achter de twee Loosduinse koplopers.

Dit seizoen op 27 oktober 2018 wonnen de Loosduiners de thuiswedstrijd  nipt met 2-1, na een 0-1 ruststand. In de tweede helft vonden Kadir Narsen en Sam van Poorten het net voor de Blauwwitten.

Het elftal van Richard Douw begon de competitie met een moeizame 1-0 overwinning op BMT, gevolgd door een 0-10 zege bij HPSV. Daarna werd met 2-2 gelijk gespeeld bij TAC’90. Vervolgens  werd laagvlieger Wanica Star met 11-0 geklopt en volgde een onnodige 1-0 nederlaag bij PGS/Vogel.  Met 2-1 werd thuis gewonnen van MSV’71 en met 3-1 van sv Houtwijk. Met 1-4 werd gewonnen bij RAS , vervolgens teleurstellend gelijk gespeeld tegen RVC/Rijswijk (1-1) en bij Quintus werd het 1-1. De thuiswedstrijd tegen GDA eindigde voor de derde keer op rij met 1-1. De laatste wedstrijd van 2018 werd met 0-2 gewonnen bij GSC ESDO.  In het nieuwe jaar werd Erasmus nipt met 1-0 geklopt, daarna volgde RAS 2-0, BMT 0-1 en HPSV 4-1. Daarna werd tweede periodetitel binnengehaald na een 1-6 overwinning bij sv Houtwijk.  Afgelopen zaterdag werd PGS/Vogel nipt met 2-1 geklopt.
Buurman GDA won ook nipt met 0-1 bij RVC/Celeritas. Daardoor gaan de twee Loosduinse ploegen nog steeds samen aan de leiding in de vierde klasse D. Beide elftallen hebben nu 43 punten uit achttien wedstrijden, maar het doelsaldo van GDA is beter,  +57 tegen +41. GDA ontvangt zaterdag GSC ESDO de nummer drie op de ranglijst.  Beide koplopers wacht dan ook, gezien de stand op de ranglijst, geen gemakkelijk wedstrijd.

Bij de Loosduiners is Jessy Smit weer inzetbaar en speelde Christiaan Verbree vorig week zijn laatste wedstrijd voor de Blauwwitten.

De wedstrijd in Maassluis  vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J.P. van der Wel uit De Lier.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website. De coördinator van dienst  a.s. zaterdag  is Arie Molenkamp.

SUCCES!