Zaterdag 3 juni 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want de inzet van deze wedstrijd is een plaats in de derde klasse het komende seizoen. Na de nipte 3-2 winst vorige week zaterdag op buurman S.V. Madestein, op een tropisch sportpark, is de tegenstander nu MSV’71 uit Maassluis. De nummer drie in de eindstand in de vierde klasse D.

MSV’71 was vanaf 1971 een zondagvereniging en stapte pas voor het begin van het seizoen 2008-2009 over naar de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Promoveerde al snel naar de derde klasse, maar degradeerde in 2013 weer naar de vierde klasse.

In het seizoen 2009-2010 troffen de elftallen elkaar voor het eerst. Op zaterdag 11 september 2010, na de opening van het Jan Breukhovenplein, ging de ploeg uit Maassluis er op Madestein met de drie punten vandoor. De eindstand was toen 0-1. Aan een serie van vijfentwintig ongeslagen wedstrijden, onder leiding van Jan van der Sar, kwam toen ook een einde.

De return in Maassluis op 2 april 2011, met Ron van ’t Veer als interim trainer op de bank, werd door de Loosduiners wel met 1-3 gewonnen. Sam van Poorten (2x) en Tom Vrieling waren toen de schutters voor de Blauwwitten. Op zaterdag 1 november 2014, was de ploeg uit Maassluisweer  te gast bij de Loosduiners. Na 90 minuten stond toen een eindstand van 3-0 op het scorebord. Deze stand kwam tot stand na twee treffers van Dylan Zoutendijk en één treffer van Sam van Poorten.

Zaterdag 21 maart 2015 was de return in een koud en winderig Maassluis. Na een 0-1 voorsprong (strafschop Sam van Poorten) kreeg Tim Hofman na 31 minuten rood en kantelde de wedstrijd in de tweede helft. De drie punten bleven toen in Maassluis want de eindstand was 2-1.

Dit seizoen speelde het elftal van nog steeds Wilco Wapenaar in de vierde klasse D. Uit 26 wedstrijden werden 55 punten binnengehaald. Doelcijfers 108-38. Liefst achttien punten achter kampioen DVO’32 en zeventien punten achter de nummer twee, CION. Thuis werd dit seizoen alleen verloren van DVO’32 (0-3) en gelijk gespeeld tegen CION (2-2) en Quintus (3-3). De overige tien wedstrijden werden vaak ruim gewonnen. Doelcijfers: 69-14. Uit werd CION op 25 maart 201t verassend op 0-0 gehouden, een uitslag die beslissend bleek te zijn in de titelstrijd in de vierde klasse D.

De nacompetitie startte de jonge ploeg uit Maassluis op zaterdag 20 mei 2017. Bij onze buurman S.V. Madestein werd met een 1-1 gelijk spel. Door een in die wedstrijd opgelopen gele kaart ontbreekt bij Maassluisers zaterdag in ieder geval Tom Leinweber. Bij de Loosduiners zijn geen schorsingen te melden, wel zijn er nog een aantal vraagtekens in de opstelling.

De Blauwwitte formatie van Richard Douw won zaterdag met 3-2, na een 0-2 achterstand,  de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Een uitslag die veel hoger had kunnen en moeten uitpakken in het voordeel van de thuisploeg.

Het elftal maakte, sinds lang weer in de derde klasse, een wisselvallig seizoen door maar kan zich alsnog handhaven in de derde klasse, als niet wordt verloren in Maassluis. De thuisploeg moet winnen om te promoveren!

De wedstrijd aan de Alberts Schweizerdreef 501 in Maassluis  begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer I. Gieles uit Den Haag, die wordt geassisteerd door  de heren J. van der Vugt uit Melissant en E.A. van Leeuwen uit Polsbroek.

Veel (S.V.) Loosduiners zijn welkom om het elftal langs de lijn te ondersteunen! Een bus vertrekt vanaf 12:30 uur vanaf ons sportpark. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.

Voor de afwezigen. De WOS en Sportsignaal Radio doen a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd MSV’71 – S.V. Loosduinen.

Sportsignaal is te beluisteren op 92.0 Den Haag FM & 92.9 Midvliet FM. Op Ziggo kanaal 40 (Den Haag TV) is ons programma te zien en te horen en ook op de website www.denhaagfm.nl is de uitzending ook online te beluisteren.

SUCCES!

Update 02-06-2017:
Om 12:00 uur wordt er een voorwedstrijd gespeeld MS’V’71 JO13 comb. – S.V. Loosduinen JO13 comb. Waarna de jeugdspelers de elftallen begeleiden bij het betreden van het veld.