Zaterdag 18 maart 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de negentiende wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen MVV’27 . Het zijn de nummers zeven (18-28, doelcijfers 32-34) en negen (18-23, doelcijfers 33-34) die elkaar gaan bestrijden op Sportpark De Commandeur in Maasland. Het is de return van de wedstrijd die op zaterdag 8 oktober 2016 op Sportpark Madestein werd gespeeld. Die wedstrijd werd nipt met 1-2 verloren door de Blauwwitten.

Het is lang geleden dat de Loosduiners op bezoek gingen in Maasland. In het verleden speelden beide ploegen regelmatig tegen elkaar, maar de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de competitie was in het seizoen 2004-2005. Dat seizoen wonnen de Maaslanders beide wedstrijden en promoveerden naar de tweede klasse. Op zaterdag 30 oktober 2004 werd het 2-6 in Loosduinen en op zaterdag 2 april 2005 werd het in Maasland 2-1 voor de thuisploeg . Waaronder een doelpunt van Roel Nooteboom nu bezig aan zijn laatste seizoen in het eerste elftal van de Maaslanders en afgelopen zaterdag nog invaller doelman in de slotfase in de wedstrijd bij Die Haghe. De laatste winst van de Blauwwitten dateert van 16 februari 2002. Toen werd het liefst 1-4 voor de Loosduiners!

De wedstrijd op 8 oktober 2016 was spannend. Na een 1-0 voorsprong, doelpunt Tom Vrieling, en een 1-1 ruststand, trok de ploeg van Peter Broekman toen verdiend met 1-2 aan het langste eind. MVV’27  verloor dit seizoen thuis driemaal. Van Die Haghe (0-4), KMD (1-4) en van Schipluiden (1-3). Gelijk werd gespeeld tegen Naaldwijk en Verburch (2-2). Gewonnen werd van Ariston’80 (3-0), S.V. Houtwijk (2-0), Quick Steps (3-2) en VELO (5-2). Vorige week werd verloren bij koploper Die Haghe met 2-0, pas de eerste nederlaag in 2017 voor de Maaslanders.

Na de spectaculaire 3-3 tegen en bij Die Haghe won het elftal van Richard Douw en Patrick Puister vorige week knap met 1-0 van Ariston’80 en heeft weer aansluiting gevonden bij de lange middenmoot in de derde klasse B.  Maar de punten hebben de Blauwwitten nog wel hard nodig om ook het volgende seizoen in de derde klasse te mogen blijven acteren.

Een super gemotiveerd S.V. Loosduinen wordt dan ook weer aan de start verwacht komende zaterdag in Maasland. Waar bij een slechte grasmat, maar kortgeleden gerenoveerd , niet wordt uitgeweken naar een kunstgrasveld!  Theo van der Hoeven raakte vorige week geblesseerd, maar  Christiaan Verbree is weer wel beschikbaar. Sam van Poorten is geschorst voor zijn zesde gele kaart en bij MVV’27 ontbreekt in ieder geval Jordi Lems door een schorsing.

De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer E. Pieterman uit Den Haag.

De voorbeschouwing van MVV’27 is hier te lezen: http://www.mvv27.nl/voorbeschouwing-mvv-27-loosduinen

Het tweede elftal, onder leiding van Fred Rijnenberg, speelt ook uit. Zij gaan op bezoek bij de nummer laatst Sportclub Monster 3. Na vier ongeslagen wedstrijden gaat het elftal aan de leiding in de tweede periode in de reserve derde klasse E. De aanvang in Monster van deze wedstrijd is 14:45 uur.

Het volledige programma voor zaterdag 18 maart 2017 is elders op deze website te vinden.

SUCCES!