Zaterdag 21 september 2019 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse B van dit seizoen op het programma. Het betreft a.s. zaterdag een  uitwedstrijd bij MVV’27 in Maasland.

In het verleden werd vaker tegen deze vereniging gespeeld. Voor het laatst in de derde klasse in het seizoen 2016-2017. Op zaterdag 8 oktober 2016 won MVV’27 op sportpark Madestein met 1-2.  Na een vroege 1-0 voorsprong via de voet van Tom Vrieling. Vlak voor rust viel de gelijkmaker van Rick Zwaard. Lopende de tweede helft scoorde hij ook de 1-2. Zaterdag 18 maart 2017volgde de return in een regenachtig Maasland. De thuisploeg won toen verdiend met  5-2, na een 1-1 ruststand. Na weer een vroege treffer van Tom Vrieling scoorde Lars Koet voor de rust nog een tegentreffer. Nadat de Loosduiners vlak na de thee door scheidsrechter Pieterman een strafschop werden onthouden scoorde  invaller Roel Notenboom de 2-1 voor de thuisploeg. Richard Nieuwdorp maakte nog wel gelijk, maar daarna liep het elftal van Peter Broekman, nog steeds de trainer in Maasland, in de slotfase, via een hattrick van Rick Zwaard, uit naar een 5-2 overwinning.

MVV’27  speelde de afgelopen vier seizoenen in derde klasse en eindigde altijd in het linke rijtje. In het seizoen 2017-2018 speelde het elftal in de nacompetitie ook voor een plaats in de tweede klasse, een klasse waarin het elftal al vaker speelde in het verleden.

MVV’27 won vorige week voor de beker verrassend met liefst 1-5 van’ buurman’ Excelsior Maassluis 2 met liefst 1-5 en plaatste zich door deze zege, op doelsaldo, voor de volgende ronde. In deze poule wonnen zij ook thuis van WFB uit Oudorp met 6-0, maar verloren van en bij de ’andere buurman’ VDL de eerste wedstrijd met 3-2.

De Blauwwitten degradeerden in het seizoen 2016-2017 via de nacompetitie naar de vierde klasse en zijn door het kampioenschap van het vorige seizoen, nu met ook een nieuwe trainer, Peter Barendse, weer terug in de derde klasse.  De voorbereiding van de Blauwwitten verliep rommelig tot dusver. Een aantal spelers verliet helaas de vereniging, onder andere om het plezier (en het geld) elders te (be)proeven. Nieuwe spelers meldden zich aan bij de vereniging, waarvan een aantal van hen ook alweer is vertrokken.
Door het niet mogen uitkomen in het KNVB bekertoernooi dit seizoen, na het terugtrekken uit het toernooi  het vorig seizoen, werden alleen drie vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Thuis tegen derdeklasser Gouda werd nog ruim met 8-0 gewonnen, bij eerste klasser BVCB in Bergschenhoek was het een leerzame wedstrijd, met een  4-0 nederlaag, en vervolgens werd een bizarre wedstrijd tegen en bij ARC 2 ruim verloren. Door blessureleed bij een aantal spelers werd vorige week ook afgezien om te oefenen. Onduidelijk is dan ook nog met welke elftal Peter Barendse a.s. zaterdagmiddag de competitie gaat beginnen. Maar makkelijk zal het zeker niet worden voor de Loosduiners tegen deze fysiek sterke tegenstander in Maasland.

De wedstrijd vangt a.s. zaterdag aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J.G.P. (Sjaak) Zuidwijk uit Nieuwerkerk a.d. IJssel.

Het tweede elftal begint zaterdag ook aan de competitie in de reserve vierde klasse-10. Onder leiding van de nieuwe trainer Menderes Imeci speelt het elftal  uit tegen FC ’s-Gravenzande 6, aanvang: 14:45 uur.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

De coördinator van dienst a.s. zaterdag is Stefan Develing.

SUCCES!