logo-quick-stepsZaterdag 24 september 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de vierde wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal de uitwedstrijd tegen Quick Steps. Het zijn de nummers zes (3-4, doelcijfers 5-5) en tien (3-3, doelcijfers 5-7) die elkaar gaan bestrijden aan de Nijkerklaan in Den Haag.

Quick Steps is opgericht in 19 november 1933 en speelt sinds 1 december 1934 in de wijk Rustenburg-Oostbroek op het sportterrein aan de Nijkerklaan. Jarenlang speelde Quick Steps op zondag, maar vanwege gebrek aan voldoende spelers was men in 2010 genoodzaakt om na 76 jaar het standaardelftal op zondag terug te trekken.

Twee seizoenen terug degradeerde het elftal naar de vierde klasse, maar na al één jaar keerde het elftal onder leiding van Dick Hooning, via winst in de nacompetitie tegen Semper Altius, terug naar de derde klasse.

Zaterdag 23 april van dit jaar troffen beide elftallen elkaar in de vierde klasse ook aan de Nijkerklaan. De thuisploeg won toen geflatteerd met 4-1, na een 0-1 tussenstand, van de Loosduiners. De enige treffer kwam voor de rust van Richard Nieuwdorp. Het thuisduel vorig seizoen werd gespeeld op zaterdag 12 december 2015. De Blauwwitten wonnen deze wedstrijd met 4-0 via treffers van Rami Abdelrazak, Ferdi Ersoy en tweemaal Sam van Poorten na rust.

Quick Steps begon dit seizoen met een gelukkige 1-0 thuiszege op S.V. Houtwijk, speelde met 2-2 gelijk uit tegen SEV en verloor vorige week, maar nipt met 3-2 in Maasland bij MVV’27.

Het elftal van Richard Douw en Patrick Puister startte het seizoen met een fraaie 3-2 zege op degradant SEV, verloor nadien onnodig met 2-1 bij KMD, ook een degradant, en verloor vorige week ook, nu wel verdiend met 1-3 van Die Haghe. Een kandidaat voor de titel in de derde klasse B.

Zaterdag wil het elftal zich zeker revancheren voor de nederlagen van de laatste twee weken en ook van het smadelijke verlies van vijf maanden terug aan de Nijkerklaan.

Het is ook de wedstrijd van de twee oud-Haaglandia spelers Kenan Schenkeveld (S.V. Loosduinen) en Jordi Versteeg (Quick Steps), allebei dit seizoen overgekomen van het failliete Haaglandia. Spits Ricardo van Gorsel ontving vorige week rood in Maasland en is voor één wedstrijd geschorst bij de thuisploeg, waar ook doelman Jeffrey Plugge ontbreekt.

Bij de Blauwwitten ontbreken door blessures nog steeds ook een aantal spelers. Zo zijn o.a. Jean-Paul Alleblas, Theo van der Hoeven, Jeroen Rampaart en Bas Wesseling hierdoor nog afwezig.

De wedstrijd, die aanvangt om 14:30 uur, staat onder leiding van de heer R. Turk uit Noordwijkerhout.

De wedstrijdbal is gesponsord door Grijspaardt, web- en multimedia design, Zuiderparklaan 204. Bij S.V. Loosduinen ook bekend!

Het tweede elftal speelt om 12:45 uur tegen en bij FC ’s-Gravenzande 5. Na de ruime 6-0 winst van vorige week kan de weg naar boven verder worden vervolgd tegen de nummer zes op de ranglijst, éénplaats boven de plek van de Loosduiners.
Het volledige programma van zaterdag 24 september 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!