Zaterdag 1 december 2018 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen een uitwedstrijd tegen Quintus op het programma. Het is de tiende wedstrijd, en de tweede wedstrijd van de tweede periode, in de vierde klasse D. Het zijn de nummers elf (negen wedstrijden gespeeld, zes punten)  en twee (negen wedstrijden gespeeld, twintig punten) op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden in Kwintsheul.

Sinds het seizoen 2012/2013 speelt Quintus op zaterdag en niet meer op zondag. Op 25 augustus 2012 speelden beide ploegen tegen elkaar voor de beker op Sportpark Madestein. Die wedstrijd werd door de Loosduiners met 3-1 gewonnen. Dat seizoen troffen beide elftallen elkaar ook in de vierde klasse D. Op 27 oktober 2013 voor het eerst. Een wedstrijd die nogal hectisch verliep. Na de thee kwamen de Loosduiners terug op 3-3, via treffer van Tom Vrieling (2x) en Nils Norbart, maar verloren alsnog in de slotfase door een ongelukkig eigen doelpunt met 4-3. Op 23 maart 2013 werd het in Loosduinen 3-2. Robert-Jan Spijksma, Robin Laming en ver in blessuretijd de winnende treffer van Tom Vrieling.

Nadien speelden de elftallen nog wel vriendschappelijk tweemaal tegen elkaar, maar niet meer in de competitie. Op zaterdag 17 januari 2015 werd het 4-3 voor de thuisploeg en op dinsdag 8 mei van dit jaar werd het in Kwintsheul 1-4 voor de bezoekers.

Quintus, vorig seizoen net als de Loosduiners nog strijdend in de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse, begon dit seizoen in de vierde klasse met een 2-5 thuis nederlaag  tegen GSCESDO,  vervolgens werd met 2-3 gewonnen van Erasmus, thuis met 2-4 verloren van PGS/Vogel,  met 3-3 gelijk gespeeld bij HPSV,  thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen sv Houtwijk, met 2-1 verloren bij RAS,  met 1-2 thuis verloren van RVC/Rijswijk, met 4-0 verloren bij GDA, en vorige week knap met 1-1 gelijk gespeeld bij BMT!

Het elftal van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer Niels Drabbe maakt dan ook een wisselend seizoen door. Het won thuis ook nog geen wedstrijd dit seizoen, maar is zeker niet te onderschatten door de Blauwwitten. De Loosduiners moeten winnen om in het spoor te blijven van koploper GDA, volgende week thuis de tegenstander.

Het elftal van Richard Douw, volgend seizoen actief bij sv Houtwijk, begon de competitie met een moeizame 1-0 overwinning op BMT, gevolgd door een 0-10 zege bij HPSV. Daarna werd met 2-2 gelijk gespeeld bij TAC’90. Vervolgens werd laagvlieger Wanica Star met 11-0 geklopt en volgde een onnodige 1-0 nederlaag bij PGS/Vogel.  Met 2-1 werd thuis gewonnen van MSV’71 en met 3-1 van sv Houtwijk. Met 1-4 werd gewonnen bij RAS en vorige week teleurstellend gelijk gespeeld tegen RVC/Rijswijk (1-1)

Bij de Blauwwitten ontbreken in ieder geval de nog geblesseerde Jimmy Kipp en de, na zijn rode kaart van vorige week, geschorste Jessy Smit. Bij Quintus zijn na het treffen tegen BMT van vorige week Rob van Binsbergen en Tim Zwinkels geschorst.

De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer M. (Mark) Janssen uit Voorhout.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

De coördinatoren van dienst  a.s. zaterdag zijn: Hans Koningen/Aart Blanken

SUCCES!