Zaterdag 21 april 2018 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de negentiende wedstrijd in de vierde klasse B op het programma. Op Sportpark Alberda is Hvv RAS de tegenstander voor het elftal van Richard Douw. Het zijn de nummers negen (18-22) en vier (17-35) die gaan strijden om de punten.

De oorspronkelijke naam van RAS was R.A.S., een afkorting die stond voor Rijks Ambtenaren Sportvereniging.  De eerste jaren waren dan ook vooral ambtenaren, veelal van het Ministerie van Financiën, lid van deze vereniging. Sinds 1990 zijn de puntjes tussen de letters verdwenen en wordt de naam RAS gehanteerd. De vereniging speelt aan de Albardastraat in Den Haag, waar het zijn complex deelt met HVV ODB, en sinds oktober 2015 beschikt over een fraai  nieuw onderkomen. De afgelopen jaren speelden de elftallen regelmatig tegen elkaar.

In het seizoen 2015-2016 werd in de vierde klasse voor het laatst in de competitie tegen en bij RAS gespeeld. Op 12 maart 2016 eindigde de wedstrijd aan de Alberdastraat in 1-1. De Loosduinse treffer kwam van de voet van Rami Abdelrazak, nu spelend bij Erasmus

De thuiswedstrijd tegen RAS dit seizoen eindigde op zaterdag 2 december in een 3-2 zege voor de Loosduiners. De doelpunten waren van Kadir Narsen (2x) en Jimmy Kipp.

RAS, met (waarschijnlijk) een aantal oud S.V. Loosduiners in het elftal staat nu op de negende plaats en voor het elftal van Jordi Domingos staat er ook niets meer op het spel.  Het elftal maakt een teleurstellend seizoen door  en verloor vorige week met 2-0 kansloos bij buurman DUNO. Vorig seizoen speelde het elftal nog voor nacompetitie om promotie, iets wat er voor dit seizoen niet meer inzit. Tegen de top ‘zes’, thuis, klopte het wel op 31 maart jl. Erasmus (1-0), maar verloor het elftal van sv Houtwijk (1-2), Hercules (1-5), DUNO (0-3) en GSC ESDO (0-3).

Het elftal van Richard Douw doet nog wel volop mee om de titel en een plaats in de nacompetitie en heeft elk punt hard nodig. Ook het strafpunt dat de KNVB het elftal in een schikkingsvoorstel  heeft opgelegd voor het staken van de wedstrijd tegen sv Madestein en waartegen het bestuur van S.V. Loosduinen deze week een verweerschrift heeft ingediend bij de KNVB.

De stand in 4B, met 22 wedstrijden op het programma, luidt nu als volgt:
01. DUNO 18-38  +34
02. Sv Houtwijk 18-37  +44
03. Hercules 17-36  +39
04. S.V. Loosduinen 17-35 (verweer loopt nog tegen het strafpunt)  + 48
05. Erasmus 19-33 + 22
06. GSC ESDO 17-30  +14
Bij een gelijke eindstand is het doelsaldo beslissend!

Bij de Loosduiners ontbreken a.s. zaterdag in deze belangrijke wedstrijd de geschorsten Pieter Blanken en Damian van der Horst en ook de geblesseerde Jeroen Rampaart en bij Christiaan Verbree staat een vraagteken. RAS mist M. Torun nog door een schorsing.

De wedstrijd op Sportpark Alberda vangt aan om 14:45 uur en staat onder leiding van de heer W. (Wesley) Slierendrecht.

S.V. Loosduinen 2 speelt a.s. zaterdag uit bij DSVP 3, aanvang: 15:00 uur.

S.V. Loosduinen 5 kan a.s. zaterdag kampioen worden als de wedstrijd bij VELO 10 wordt gewonnen of de naaste concurrent KMD 5 punten verspeeld.

Het overige programma van zaterdag 21 april 2018 is elders op deze site te vinden.
Coördinator van dienst is Edwin van der Heiden

SUCCES!