Zaterdag 11 maart 2017 staat voor  het eerste elftal van S.V. Loosduinen de achttiende wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een thuiswedstrijd tegen Ariston’80 uit Delft. Het zijn de nummers tien (17-20, doelcijfers 32-34 en drie (17-28, doelcijfers 34-29)) die elkaar gaan bestrijden op Sportpark Madestein. Het is de return van de wedstrijd die op zaterdag 5 november 2016 in Delft werd gespeeld. Dit was in onze historie ook de eerste officiële wedstrijd tegen Aristo’80. De wedstrijd werd nipt met 1-0 verloren door de Loosduiners. Een uitslag die hoger had kunnen uitpakken in het nadeel van de Blauwwitten. Ariston’80 was de betere ploeg op een regenachtige middag op een rommelig complex, waar volop bouwactiviteiten plaatsvonden.

Ariston ’80 speelde het vorig seizoen ook nog in de vierde klasse en promoveerde, net als de Loosduiners, via de nacompetitie naar de derde klasse. Het elftal van Willem Lok staat nu knap op de derde plaats, acht punten achter koploper Die Haghe en zes punten achter KMD,  en wil deze plaats zeker zien vast te houden voor een plaats in de nacompetitie.  A.s. zaterdag begint hiervoor de derde periode. Ariston’80 voert de brede middenmoot aan. De huidige derde plaats wordt gedeeld met MVV’27. Vorige week won het elftal uit Delft nog met 1-2 van en bij VV Naaldwijk. Toch was dit pas de derde overwinning van de acht uitwedstrijden die tot nu toe werden gespeeld. Van SEV (0-3) en Houtwijk (1-2) werd ook gewonnen. Maar verloren werd bij Die Haghe (3-0), MVV’27 (3-0), Schipluiden (4-2) en VELO (4-3) en gelijk werd gespeeld bij Verburch (0-0). Het elftal begon de competitie heel slecht met een 0-5 thuisnederlaag tegen Verburch, maar behaalde nadien veel punten!

Na drie nederlagen op rij en ook geen gescoord doelpunt op het scorebord verraste S.V. Loosduinen vorige week koploper Die Haghe. Na een spectaculaire wedstrijd werd het 3-3 op Sportpark Ockenburgh.  Met veel strijd en passie, net als in de thuiswedstrijd tegen KMD, werd ook Die Haghe bestreden. Het elftal van Richard Douw en Patrick Puister heeft de punten nog hard nodig om ook het volgende seizoen te kunnen acteren in de derde klasse.  Een super gemotiveerd S.V. Loosduinen wordt dan ook aan de start verwacht komende zaterdag om weer voor de winst te gaan strijden tegen de nummer drie in de derde klasse B. Bij de Loosduiners is Theo van der Hoeven weer terug na een schorsing, maar is Christiaan Verbree nog op vakantie.

De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer L.W.M. Apperloo uit Leiden.  De wedstrijdbal is gesponsord door Jan en Bert Molenkamp “Supporters Loosduinen 1” en de pupil van de week is Jayden Hofstede uit de JO9-3.

Het tweede elftal, onder leiding van Fred Rijnenberg, speelt ook thuis. Tegenstander is DUNO 2, waarvan op 5 november van het vorig jaar met 1-2 werd gewonnen. Hier zijn het de nummers zeven en zes die elkaar gaan bestrijden in de reserve derde klasse E, aanvang: 12:00 uur.

Het volledige programma voor zaterdag 11 maart 2017 is elders op deze website te vinden.

SUCCES!