A.s. zaterdag 13 januari 2023 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de thuiswedstrijd tegen HVV BMT op het programma. Het is de 24e competitiewedstrijd van dit seizoen en de op een na laatste thuiswedstrijd. Het zijn resp. de nummers zes (36 uit 23) en vier (47 uit 23) op de ranglijst, die elkaar gaan bestrijden op sportpark Madestein.
BMT heeft lang meegedaan om de strijd voor het kampioenschap, maar dat is niet gelukt. Een slechte fase in de competitie en het onderlinge resultaat maakte van PGS/Vogel de kampioen. Echter, in theorie heeft BMT nog wel een kans op de 3e periodetitel (1e periode voor DUNO; 2e voor GDA). Op het moment van schrijven heeft Vredenburch de beste papieren hierop en heeft ook met VCS een niet al te moeilijke tegenstander (hoewel Loosduinen daar in een complete offday wel van verloor). Kort en bondig: BMT gaat er natuurlijk alles aandoen om deze wedstrijd ook aan de zegekar te binden.
En wat gaat Loosduinen daar dan aan doen. De glazen bol doet geen uitspraak. Revanche voor de slechte prestatie tegen VCS is wellicht een reden tot motivatie. Eergevoel ook. Zo ver we weten geen afwezigen, dus kan er alles aan gedaan worden er een goede wedstrijd van te maken. Ook weten we dat BMT het fysieke maar bovenal ook irritant optreden niet schuwt. Iedereen is gewaarschuwd.

Nog even wat weetjes: sinds oktober 2009 speelt B.M.T. aan de Melis Stokelaan, het oude terrein van VIOS en PEC Den Haag. BMT, ‘Biedt Moedig Tegenstand’, is opgericht op 1 juni 1911 en dus bijna 112 jaar oud, . De meeste spelers van deze vereniging, zo niet alle, hebben Turkse roots.

De wedstrijd staat onder leiding van Jacques Kleinkamer en vangt zoals gebruikelijk aan om 14:30 uur. De pupil van de week is Jacky van der Graaf en de wedstrijdbal is geschonken door Arjan Weijsenfeld.

Prettige wedstrijd!

De concept kantinepresentatie kun je HIER bekijken. (De sheets met het thuisprogramma wordt vaker en langer getoond; de rest van de sheets wat korter).

NB. De openingstijden van de kantine zijn iets aangepast; vanaf ca 10:30 uur is het clubgebouw geopend.