Zaterdag 27 mei 2023 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de laatste competitiewedstrijd in de vierde klasse C op het programma. Het betreft ditmaal een thuiswedstrijd tegen S.V. Erasmus. Het zijn resp. de nummers negen en zeven op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden op het Loosduinse kunstgras.

Erasmus bestaat sinds juli 1997 en is voortgekomen uit een fusie van GDS met VVP. Erasmus speelde vanaf toen op zondag in de derde klasse en sinds het seizoen 2015-2016 ook weer op zaterdag in de standaardklasse. Dat seizoen werd voor het eerst tegen Erasmus gespeeld.

De thuiswedstrijd bij Erasmus eindigde op 21 januari  j.l. in een 1-4 overwinning voor Loosduinen. Tom Vrieling en Bart Ruwaard scoorden beiden twee keer en kon Loosduinen terugzien op een van de betere wedstrijden. De op een na laatste keer dat men tegen Erasmus speelde was in maart 2019. Er werd toen een “monsteroverwinning” behaald: 1-10.
Dat zal nu zeker niet gebeuren, maar we gaan wel met een zeker optimisme deze laatste wedstrijd in. We gaan het niet om de keizer z’n baard doen, maar maken er een leuke en goede wedstrijd van. Wel even iets anders dan tegen ODB. Peter Blanken is geblesseerd en Bart Ruwaard is niet fit genoeg voor een basisplaats. Verder zijn er zo ver als we weten geen afwezigen.
Wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en de scheidsrechter is Matti Paping. De wedstrijdbal is geschonken door Visco-Onderhoud.nl en de Pupil van de Week is DJ Roest.

Op Madestein kan Loosduinen 4 kampioen worden. Wedstrijd begint om 11:30 uur en belooft sensationeel te worden. De voorlopige kantinepresentatie kun je HIER zien.
We wensen iedereen een prettige zaterdag!