Zaterdag 12 mei 2018 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de twintigste wedstrijd in de vierde klasse B op het programma.  Op Sportpark Madestein is VCS zat. de tegenstander voor het elftal van Richard Douw. Het zijn de nummers een (19-42) en tien (19-09) die gaan strijden om de punten.

VCS (Voetbalclub Sparta) is opgericht in 1908, is een zondagvereniging, waarvan het eerste elftal speelt in de derde klasse. Een elftal waarvan ook Richard Douw tussen 1994 -1997 ook deel van uitmaakte. Op zondag heeft het ook een Veteranenelftal, waarvan onze assistent-trainer Peter Baptiste nu nog deel van uitmaakt. Geen vreemde vereniging dus voor onze beide trainers.

Op 5 november 2011 werd voor het laatst thuis gespeeld tegen VCS. Een wedstrijd in de derde klasse die met 2-0 werd gewonnen door twee treffers van Tom Vrieling.

De uitwedstrijd dit seizoen werd op zaterdag 25 november 2017 gespeeld en door de Loosduiners met 1-4 gewonnen. Doelpuntenmakers waren Khalid Hadchoune (2x), Kevin Baptiste en Sinan Ocel. Een smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Sam van Poorten al vroeg in de wedstrijd.

VCS staat op de tiende plaats in 4B en won tot op heden drie wedstrijden. Thuis met 4-0 van Celeritas, 5-0 van Wanica Star en 2-4 bij Wanica Star. Uit verloor het acht van de negen wedstrijden. Met de doelcijfers 8-40.

Het elftal van Richard Douw is na de 4-2 winst vorige week in het restant van de wedstrijd tegen sv Madestein nu de koploper in de vierde klasse B. Het elftal wacht nu nog drie “finalewedstrijden” die bij winst het kampioenschap kunnen gaan opleveren.

Eerder deze week volgde ook de KNVB uitspraak over de gestaakte wedstrijd DUNO – GSC ESDO, belangrijk voor de stand in de vierde klasse B.
De tuchtcommissie van de KNVB heeft uitspraak gedaan inzake de gestaakte wedstrijd tussen DUNO en GSC ESDO. Naast drie punten in mindering heeft GSC ESDO ook een boete gekregen van 400 euro. Het restant van de wedstrijd, die bij 1-1 een half uur voor tijd werd gestaakt, wordt op korte termijn uitgespeeld. GSC ESDO speelt het laatste half uur met tien man vanwege de gegeven rode kaart die aanleiding was voor alle commotie destijds. Het restant van deze wedstrijd en de uiteindelijke einduitslag is zowel voor DUNO, GSC ESDO als ook voor S.V. Loosduinen van groot belang met het oog op het kampioenschap.

De stand is nu als volgt:
1. S.V. Loosduinen 19-42 (+54)
2. Sv Houtwijk 20-40  (+44)
3. Hercules 19-39 (+46)
4. DUNO 18-38 (+34)
5. GSC Esdo 19-36 (+17)
6. Erasmus 19-33 (+22)
Bij een gelijke stand na 22 wedstrijden is het doelsaldo beslissend!

Na zaterdag spelen de Blauwwitten op 19 mei bij SvHoutwijk en sluiten de competitie op 26 mei af met een thuiswedstrijd tegen Erasmus.  Het is dan belangrijk dat tegenstander VCS niet wordt onderschat door de Blauwwitten en de drie punten op Sportpark Madestein blijven! Bij de Loosduiners zit Damian van der Horst zijn laatste wedstrijd van zijn ‘uitsluiting’ uit.

De wedstrijd op vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J. van Duinen uit Binnenmaas. De wedstrijd bal is geschonken door Li’s Palace, Het Oriëntaals Restaurant in het centrum van Loosduinen. De pupil van de week is Davino Elsackers uit de JO9-1

S.V. Loosduinen 2 speelt zaterdag thuis tegen Oosterheem 2. Het zijn de nummers vijf en zeven in de reserve derde klasse B die elkaar gaan bestrijden om 12:00 uur met als inzet een plaats voor de nacompetitie voor promotie naar de reserve tweede klasse. Uit werd het in Zoetermeer op 11 november van het vorig jaar 3-3.

Het volledige programma van zaterdag 12 mei 2018  is elders op deze site te vinden.

SUCCES!