Zaterdag 23 september 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na de degradatie uit de derde klasse spelen de Loosduiners nu in de “Haagse” vierde klasse B en wacht zaterdag een thuiswedstrijd tegen Celeritas.

Celeritas bestaat dit jaar 110 jaar en de voorzitter is een oud-trainer van S.V. Loosduinen, Hans Boutens. In het verleden speelde Celeritas vele jaren aan de Noordweg/hoek Leyweg. Na de mislukte kortstondige samenwerking met SVH speelt de vereniging sinds het vorige seizoen op het complex van WateringseVeld/GONA.

In het seizoen 2009-2010 werd door de Blauwwitten voor het laatst tegen Celeritas gespeeld. In het bekertoernooi won het elftal van Jan van der Sar op 29 augustus 2009 thuis met 10-0. De doelpuntenmakers waren: Arjan Weijsenfeld (6x), Richard Lunenburg (2x), Koen van Dijk en Anton Habes (strafschop). De ruststand was: 5 – 0.  Het elftal kreeg toen in de competitie 178 doelpunten tegen en stapte aan het einde van het seizoen weer over naar de zondag.

Dit seizoen is het elftal, dat sinds dit seizoen onder leiding staat van Dennis Brinkert, weer overgestapt naar de A-categorie op zaterdag. Op zondag wordt nu gespeeld in de B-categorie. Totaal heeft de vereniging nu vijf teams.

In het KNVB  bekertoernooi begon het elftal met een 0-10 nederlaag tegen Schipluiden. Vorige week werd gewonnen met 2-1 van DVC en afgelopen dinsdag werd met 2-4 gewonnen van VOB in Rotterdam.

Het elftal van Richard Douw kende een goede voorbereidingsperiode. Alleen tegen het tweede elftal van Excelsior Maassluis, spelend in de reserve hoofdklasse, werd voor de beker met 4-0 verloren. Van WateringseVeld/GONA werd met 3-0 gewonnen, evenals als vorige week met 3-2 van derdeklasser VV Naaldwijk. Door velen wordt het elftal gezien als een kandidaat voor de titel. Vanaf komende zaterdag mogen zij dit gaan waarmaken op de velden en het verloren terrein snel zien te herwinnen.

De wedstrijd, die om 14:30 uur aanvangt op Sportpark Madestein, staat onder leiding van de heer M. Smit uit Monster. De pupil van de week is Dani Slinger en de wedstrijdsponsor is ING ‘Supporter van Amateurvoetbal’.

Het tweede elftal speelt om 12:00 uur uit tegen Die Haghe 3 en het derde elftal om 12:15 uur bij en tegen DUNO 4.

Vanaf a.s. zaterdag doet sinds lang ook weer een vrouwenelftal van S.V. Loosduinen mee aan de KNVB competitie. Om 15:30 uur trappen zij thuis af tegen KMD2.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

De coördinatoren van dienst zijn: Ralph van der Kaa en Hans Koningen.

SUCCES!