logo-die-hagheA.s. zaterdag 17 september staat voor S.V. Loosduinen de derde wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Twee weken terug werd knap met 3-2 gewonnen van het uit de tweede klasse gedegradeerde SEV. Vorige week werd nipt en onnodig met 2-1 verloren van het ook gedegradeerde KMD in Wateringen.

Nu wacht de altijd beladen derby “achter de duinen” tegen Die Haghe op Sportpark Madestein. Twee verenigingen die al vele jaren regelmatig tegen elkaar spelen. Die Haghe is na twee wedstrijden nog ongeslagen. Het elftal van Wim de Jong klopte op de eerste competitiedag onze buurman GDA met 3-0  en speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen Verburch in Poeldijk.

Op zaterdag 25 februari 2012 was de laatste officiële wedstrijd thuis tegen Die Haghe. Een wedstrijd die in 1-1 eindigde door doelpunten van Gino Vader (Die Haghe) en Tim Hofman. Vooral doelman Pieter Blanken was toen een grote sta-in-de-weg voor de Ockenburgh bewoners. De heenwedstrijd in dat seizoen op 17 september 2011 eindigde in een waar doelpuntenfestijn met liefst negen doelpunten, 6-3 werd het voor thuisploeg. Het seizoen daarvoor wonnen de Loosduiners nog overtuigend beide wedstrijden. Thuis werd het 5-1 en uit werd het 2-4 voor de Blauwwitten.

Op 9 januari van dit jaar oefenden beide ploegen ook tegen elkaar. Vierdeklasser S.V. Loosduinen klopte toen op Sportpark Madestein verrassend derdeklasser Die Haghe, net terug van een trainingskamp in de Alpen, met 2-1 via doelpunten van Tom Vrieling en Tim Toet. Die Haghe was nog wel vroeg aan de leiding gekomen via een treffer van Sander de Jong. Die Haghe was het vorig seizoen dichtbij promotie naar de tweede klasse, maar strandde in de laatste wedstrijd van de nacompetitie.

A.s. zaterdag staan beide teams weer tegen over elkaar met waarschijnlijk ook weer veel bekenden van elkaar in en buiten het veld. Zo speelden Robin Laming en Alvin van Reeuwijk in het verleden bij S.V. Loosduinen.

In het elftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister staan vraagtekens bij het meespelen van de volgende (geblesseerde) spelers: Jean-Paul Alleblas, Theo van der Hoeven, Jeroen Rampaart, Kenan Schenkeveld en Bas Wesseling. Rami Abdelrazak is daarentegen wel weer fit om te kunnen spelen.

De aftrap op Sportpark Madestein is om 14:30 uur en het duel staat onder leiding van de heer M. Moussaoui uit Den Haag. De pupil van de week is Dustin Koegler, kleinzoon van trainer Patrick Puister, spelend in de JO09-1 en de wedstrijdbal is geschonken door Free Kick Sport.

Het tweede elftal gaat op jacht naar de eerste punten. Semper Altius 2 is hiervoor komende zaterdag thuis de tegenstander. Aanvang: 12:00 uur.

Na de wedstrijd wordt door de AC weer een “muzikale derde helft” georganiseerd met ditmaal zanger Fred Holland!

Het volledige wedstrijdprogramma voor zaterdag 17 september a.s. is elders op deze site te vinden.

SUCCES!