Zaterdag 7 oktober 2017 staat de derde competitiewedstrijd voor S.V. Loosduinen in de vierde klasse B op het programma. Op Sportpark Madestein wordt ditmaal tegen het Haagse DUNO gestreden om de punten.

Tegenstander DUNO bestaat op 24 november a.s. liefst 94 jaar en is een vereniging waartegen de Loosduiners in competitieverband vaker tegen speelden. De laatste competitiekraker is echter alweer van elf jaar geleden, op zaterdag 16 september 2006 in de derde klasse. De derby liep toen toch anders dan velen dachten, nadat het elftal van Arie van der Padt  na een half uur de leiding had genomen. Want vooral door persoonlijke fouten kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd en werd de uitslag liefst 1 – 5 voor de bezoekers! Dit was slechts een flauwe afspiegeling van de vele kansen die DUNO in de tweede helft kreeg op een toen zonnig en druk bezocht Sportpark Madestein. Na de Loosduinse treffer van Rolf Berntsen scoorden voor DUNO Jeffrey Eversdijk (2x), Jimmy van Nierop, Roy Heikoop en Jordi Selder.

De return was op 15 januari 2007 op Sportpark Ockenburgh waar DUNO in die periode tijdelijke speelde op het complex van Nationale Nederlanden/SOA, omdat het complex aan de Alberdastraat werd verbouwd. De eindstand van deze wedstrijd was 4-3, waarin het venijn in de staart zat! Voor  DUNO scoorden Jordy Selder, Jerry van Nierop, Jeffrey Eversdijk en Barry Heiligers (96e minuut). Bij de Loosduiners Bas Nugteren, Tim Slinger Antoin Hoovers (de gelijkmaker in 94e minuut!). Dat seizoen degradeerden de Loosduiners naar de vierde klasse om pas weer na drie jaar terug te keren naar de derde klasse. Hoger speelden de Blauwwitten nooit.

De afgelopen seizoenen werd wel een aantal malen vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld, waarbij DUNO meestal als winnaar uit de strijd kwam. Het hoogtepunt van DUNO was in 2009 toen het elftal promoveerde naar de eerste klasse. Slechts één jaar speelde DUNO in de eerste klasse. Na vier jaar in de tweede klasse en twee jaar in de derde klasse speelt DUNO nu weer voor het tweede jaar in de vierde klasse.

Het vorig seizoen speelde het elftal nog wel nacompetitie om promotie, maar sneuvelde in een poule tegen Zwarte Pijl, Rhoda’76 en CION. Dit seizoen behaalde het elftal van Benjamin van der Zwan, lopende het vorige seizoen de opvolger van Jan Linkerhof, pas één punt uit de twee gespeelde wedstrijden. Tegen en bij SV Houtwijk werd met 4-0 verloren en vorige week werd ook niet gescoord tegen HDV. Het bleef 0-0 op het thuiscomplex, de Haagse Dynamiek aan de Mgr. Nolenslaan.

Na de 6-0 winst op Celeritas twee weken terug verloor het elftal van Richard Douw vorige week met 2-0 van een sterk Hercules. Zaterdag moet het elftal zich dan ook zeker gaan revancheren om niet nu al de aansluiting bij de top te verliezen. Voor DUNO geldt hetzelfde, ook zij willen zo snel mogelijk weer hogerop!

Het duel tegen DUNO vangt aan 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J.P. van der Wel. De wedstrijdbal is geschonken door Free Kick Sport en de pupil van de week is Levi Schram uit de JO9-1.

S.V. Loosduinen 2 begon  de competitie met een nipte 0-1 winst bij Die Haghe 3, maar verloor vorige week onnodig met 0-1 van KMD 2. Komende zaterdag speelt het elftal van Fred Rijnenberg opnieuw thuis, nu is Ariston’80/2 de tegenstander. Een ploeg die de eerste twee competitiewedstrijden wel winnend wist af te sluiten.

S.V. Loosduinen 3 speelt a.s. zaterdag pas zijn tweede competitiewedstrijd, om 12:45 uur bij FC ’s-Gravenzande 9. Deze wedstrijd is verzet naar 25 oktober, 20:00 uur.

Na afloop van de derby tegen DUNO is er een Oktoberfeest georganiseerd door de AC met om 20:45 uur op tv te volgen de wedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Wit-Rusland! Tijdens deze uren zijn consumpties alleen via muntjes verkrijgbaar!

Zie verder het programma elders op deze website.

SUCCES!