Zaterdag 22 april 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de 23e competitiewedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een belangrijke thuiswedstrijd, de ‘Madestein derby’ tegen buurman GDA!  Het zijn de nummers twaalf (22-23, doelcijfers 38-46) en drie (22-38, doelcijfers 43-48), die elkaar gaan bestrijden op sportpark Madestein. Het is de return van de wedstrijd die op zaterdag 12 november 2016 werd gespeeld. Die wedstrijd eindigde in een fraaie 1-5 zege voor de Blauwwitten!

Op 13 april 2013 troffen beide ploeg elkaar voor het laatst in de competitie op het complex van S.V. Loosduinen. Het werd toen 1-2 voor de Roodwitten, via treffers van Thijs Bekker en Lennart Nijp. De Loosduinse treffer was van Tom Vrieling. GDA werd die middag door deze zege kampioen in de vierde klasse. Op 5 februari 2011 werd het 1-1 door treffers van Patrick Johler en Tommy Sweinsberg. Op 10 april 2010 werd het 1-0 voor de thuisploeg door een treffer van Arjan Weijsenfeld en een gemiste strafschop van GDA in de slotfase, waardoor bij de Blauwwitten op 2 mei 2010 de vlag in top ging. Maar in 2008 wonnen de Roodwitten tweemaal, met liefst 1-6 en 0-5!

Met nog slechts vier (finale)wedstrijden te gaan staan de Loosduiners nu op de twaalfde plaats in 3B. Een plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal voor het behoud van de derde klasse gaat inhouden. De achterstand op de veilige ‘tiende’ plaats, waar nu Quick Steps staat, is maar twee punten! Een voorsprong op een directe degradatieplaats is er niet, want ook SEV heeft 23 punten, uit 22 wedstrijden. Mocht dit ook nog het geval zijn na 24 wedstrijden, dan spelen SEV en S.V. Loosduinen eerst een beslissingsduel voor directe degradatie, want dan is het doelsaldo niet beslissend. Dit is wel het geval bij een eindklassering op de plaatsen ‘elf’ en ‘twaalf’. De nummer veertien is S.V. Houtwijk, de tegenstander van volgende week. De voorsprong op deze ploeg is voor a.s. zaterdag zes punten! Het is dus spannend onderin de derde klasse B!

Na een teleurstellende competitiestart bleef het elftal van Dennis Roerade en Nico Knoester na zaterdag 26 november 2016 liefst tien wedstrijden ongeslagen, waardoor het elftal is opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst en ook winnaar van de tweede periodetitel werd. Pas twee weken terug kwam een einde aan de reeks van overwinningen door een 3-0 nederlaag bij Verburch in Poeldijk.

De Loosduiners zijn al weken van slag, mede door blessures en schorsingen. De laatst winst dateert van zaterdag 11 maart 2017. Toen werd Ariston’80 thuis met 1-0 geklopt. Nadien werd verloren van MVV’27 (5-2), Schipluiden (1-2), Maasdijk (3-1) en Naaldwijk (1-2). Gezien de stand op de ranglijst is het dan ook van groot belang om ditmaal de drie punten wel te pakken! Bij de derby a.s. zaterdag ontbreken door schorsingen in ieder geval bij de Blauwwitten: Jean-Paul Alleblas, Richard Nieuwdorp en Tom Vrieling, maar is Jeroen Rampaart, na blessureleed, daarentegen weer wel beschikbaar.

Een strijdvaardig en super gemotiveerd vlaggenschip wordt aan de start verwacht voor de zeer belangrijke wedstrijd in de derde klasse B tegen buurman GDA, dat al zeker is van nacompetitievoetal voor promotie naar de tweede klasse aan het einde van het seizoen, maar met een achterstand van elf punten op koploper Die Haghe, zaterdag op Sportpark Ockenburgh de tegenstander van Quick Steps, (bijna) kansloos is voor de titel.

De wedstrijd op Sportpark Madestein, waar de complexen van beide verenigingen slechts door de Madesteinweg zijn gescheiden, staat onder leiding van de heer C. Brouwer uit Poortugaal, de pupil van de week is Djani Brouwer uit de JO7, zijn vader Nick Brouwer speelt mee bij GDA en de wedstrijdbal is gesponsord door Waldorff en Staedler Supporters van S.V. Loosduinen 1. Na afloop van de wedstrijd is er een muzikale derde helft met live muziek van ‘Miel on Tour’, een Rotterdamse solo zanger/gitarist.

Het tweede elftal is komende zaterdag vrij van competitieverplichtingen.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.