Zaterdag 5 oktober a.s. staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de derde competitie-wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal weer een thuiswedstrijd, nu tegen KMD uit Wateringen. KMD won de eerste twee wedstrijden, de Loosduiners verloren de eerste twee wedstrijden.  Het zijn de nummers drie en dertien die elkaar gaan bestrijden om de punten op het kunstgrasveld op sportpark Madestein.

KMD (Klein Maar Dapper) komt voort uit de Voetbalvereniging De Zwaluw, een vereniging die werd opgericht in 1939 en later de naam wijzigde op last van de KNVB, omdat er al een vereniging bestond met deze naam.

In het verleden speelden beide elftallen veel tegen elkaar. De laatste keer voor de competitie in de derde klasse B op 4 februari 2017 was de uitslag 0-1 voor de Wateringers. Het was de return van 10 september 2016. KMD won toen de thuiswedstrijd met 2-1. De Loosduinse gelijkmaker was van Tom Vrieling.
Op 15 oktober 2011 werd het op sportpark Madestein 0-3, de uitwedstrijd later dat seizoen wonnen de Wateringers met liefst 5-1. Op 20 november 2010 werd het 4-2 voor de Blauwwitten, toen via twee treffers van Sam van Poorten, Rolf Berntsen en Robin Laming.

KMD, voor het tweede jaar onder leiding van Martin de Mooij, speelde het vorig seizoen nog in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse, begon dit seizoen de competitie met een nipte 2-3 winst bij Verburch. Vervolgens werd vorige week thuis met 2-1  gewonnen van DSVP.
Het elftal van Peter Barendse speelde vorige week een prima wedstrijd tegen Verburch,  een wedstrijd die nog geen punten opleverden. Net als de eerste wedstrijd uit tegen MVV’27 (4-1) werd  weer verloren (1-2). Peter Barendse: ‘Op basis van de tweede helft had er meer voor ons ingezeten. Toch deed iedereen goed mee. Daar ben ik echt tevreden over.”  Komende zaterdag moet het dan maar gaan gebeuren voor de Blauwwitten, om de eerste punt(en) binnen te halen bij de terugkeer dit seizoen in de derde klasse B.

De wedstrijd op Sportpark Madestein begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer  E. (Ed) Pieterman  uit Den Haag.  De pupil van de week is Dylano Voeten en de wedstrijdbal is geschonken door:  ‘Financieel op orde’ met Administratiekantoor Admyra, het kantoor van Mira van den Bos.

S.V. Loosduinen 2, won vorige week met 1-0 van Westlandia 4 en pakte daardoor de eerste punten in de reserve vierde klasse. A.s. zaterdag  speelt het elftal van Menderes Imeci, thuis om 12:00 uur tegen VCS 2.

Na afloop van de wedstrijd S.V. Loosduinen – KDMD is er een ‘Oktoberfest’ in ons clubgebouw! Winst van het eerste elftal zorgt natuurlijk voor een nog groter feest!Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

SUCCES!