Zaterdag 18 november a.s. staat  voor S.V. Loosduinen 1 de zevende competitiewedstrijd in de vierde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal de thuiswedstrijd tegen PGS/Vogel  op Sportpark Madestein. Het zijn de nummers vier en acht die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld van de Blauwwitten.

S.V. Loosduinen en PGS/Vogel zijn geen vreemden voor elkaar en hebben al veel vaker tegen elkaar gespeeld in het verleden. De complexen van de verenigingen worden slechts gescheiden door het landgoed Ockenburgh. Een echte derby staat ons dus te wachten!

De laatste thuiswedstrijd tegen PGS/Vogel was op 19 maart 2016 en eindigde in 1-1. De doelpuntenmakers waren Jimmy Kipp (toen PGS/Vogel en nu S.V. Loosduinen) en de gelijkmaker was van Richard Nieuwdorp, nu spelend bij Be Fair in Waddinxveen.

Dat seizoen werd op zaterdag 31 oktober 2015 de uitwedstrijd gespeeld tegen PGS/Vogel. Die wedstrijd eindigde in een ruime 0-5 overwinning voor de Blauwwitten.  Voor de rust scoorden Sam van Poorten, Rami Abdelrazak en Tom Vrieling en na de thee waren ook Sander Huijbers en Kevin Baptiste trefzeker.

Op zaterdag 27 september 2014 leden de Loosduiners een verassende en forse nederlaag tegen deze ploeg, toen onder leiding van Hans Lamens. Na negentig minuten stond een stand van 1-5 op het scorebord. De thuisploeg opende toen nog wel de score via Sam van Poorten, maar een fysiek sterk PGS/Vogel zorgde voor een flinke domper voor de Blauwwitten.

PGS/Vogel staat nu op de achtste plaats en behaalde uit zeven wedstrijden, tien punten. Het elftal van Wim van Laar begon het seizoen met een 4-0 nederlaag bij sv Madestein. Daarna volgden een 6-1 overwinning op VCS, een 3-1 nederlaag bij RAS,  een 1-2 nederlaag tegen sv Erasmus, een 1-0 winst op Hercules, een 1-2 winst bij Celeritas en een 0-0 gelijkspel tegen koploper sv Houtwijk. De laatste drie wedstrijden, waarvan twee wedstrijden tegen ploegen uit het linker rijtje,  is het elftal ongeslagen gebleven.

De Blauwwitten behaalden uit zes wedstrijden, twaalf punten, maar hebben nog wel vier verliespunten meer dan koploper sv Houtwijk.  De laatste competitiewedstrijd van het elftal van Richard Douw en Peter Baptiste was op 28 oktober jl., een 4-0 winst thuis tegen GSC ESDO. Vorige week donderdag werd wel geoefend tegen en bij Vredenburch en werd in een goede wedstrijd met 2-3 gewonnen.

Een belangrijke wedstrijd dan ook voor de beide elftallen om bij winst mee te blijven doen in de top van de vierde klasse B en het is ook de wedstrijd van de twee zwagers en aanvoerders Sam van Poorten tegen Quinten Blokpoel.

De wedstrijd op Sportpark Madestein vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer T. (Tom) Romeijn uit Vlaardingen. De pupil van de week is Bram Bal uit de JO9-2 en de wedstrijdbal is gesponsord door de Ruwaard Coaching, het bedrijf van Dick Ruwaard.

Na afloop is er een derde helft met zanger Fred Holland.

S.V. Loosduinen 2 speelt zaterdag ook thuis. Om 12:00 uur is DSVP 3 de tegenstander van het elftal van Fred Rijnenberg en Willem Heesakkers. Het volledige programma van zaterdag  18 november 2017 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!