Zaterdag 18 februari 2017 staat voor  S.V. Loosduinen de zestiende wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een thuiswedstrijd tegen het Haagse Quick Steps. Het zijn de nummers tien (15-19, doelcijfers 29-28)  en elf (15-17, doelcijfers: 26-33) die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld op het Sportpark Madestein.

Quick Steps is opgericht in 19 november 1933 en speelt sinds 1 december 1934 in de wijk Rustenburg-Oostbroek op het sportterrein aan de Nijkerklaan. Jarenlang speelde Quick Steps op zondag, maar vanwege gebrek aan voldoende spelers was men in 2010 genoodzaakt om na 76 jaar het standaardelftal op zondag terug te trekken.

Twee seizoenen terug degradeerde het elftal naar de vierde klasse, maar na al één jaar keerde het elftal onder leiding van Dick Hooning, via winst in de nacompetitie tegen Semper Altius, net als de Loosduiners, terug naar de derde klasse.

Het is de return van de tweede competitiewedstrijd die op 24 september 2016 werd gespeeld. De Loosduiners verloren die wedstrijd die zaterdagmiddag aan de Nijkerklaan onnodig met 3-2, na een 1-2 voorsprong bij de rust. Het was de wedstrijd van Tom Vrieling, die tweemaal scoorde, maar ook tweemaal tegen ‘geel’ aan liep.

Op zaterdag 12 december 2015 werd Sportpark Madestein voor het laatst tegen de Nijkerklaanbewoners gespeeld. De Blauwwitten wonnen deze wedstrijd toen in de vierde klasse, met 4-0 via treffers van Rami Abdelrazak, Ferdi Ersoy en tweemaal Sam van Poorten na rust. Spelers die er vermoedelijk zaterdag niet bij zijn. Zeker niet aanwezig is Theo van der Hoeven, hij is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen KMD.

Na vier zeges op rij verloren de Loosduiners dit jaar van SEV met 3-0  en met 0-1 van KMD. Vorige week ging de derby áchter de duinen’ door de sneeuw niet door. Quick Steps is dit jaar nog ongeslagen. Het won met 0-3 bij S.V. Houtwijk en met 3-1 van SEV.

De Blauwwitten staan nu op de veilige tiende plaats, maar het verschil is slechtst twee punten in het voordeel van het elftal van Richard Douw en Patrick Puister.  Het is dus onderin spannend en beide elftallen hebben de punten dan ook nog hard nodig.

De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer A.E. de Winter uit Rozenburg. De pupil van de week is Kevin Papa uit de JO9-3 en de wedstrijdbal is gesponsord door Martin Rienstra “ IT CONSULTANCY”.

S.V. Loosduinen 2 hervat zaterdag eindelijk de competitie thuis tegen FC ‘s-Gravenzande 5. De laatste officiële wedstrijd dateert van 10 december 2016. Nadien is wel een aantal malen, met wisselende resultaten, geoefend door het elftal van trainer Fred Rijnenberg, die ook het volgend seizoen actief is bij de Loosduiners.

Na afloop van de wedstrijd S.V. Loosduinen 1 – Quick Steps 1 is er een muzikale derde helft met zanger Fred Holland.


Voor het verdere programma voor zaterdag 18 februari 2017, zie elders op deze website.

SUCCES!