Zaterdag 20 april 2019 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de 23e competitiewedstrijd in de vierde klasse D op het programma. Het betreft ditmaal een thuiswedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul. Het zijn de nummers  één  (22-55) en zes (22-34) op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld van Sportpark Madestein.

Sinds het seizoen 2012/2013 speelt Quintus op zaterdag en niet meer op zondag. Op 25 augustus 2012 speelden beide ploegen tegen elkaar voor de KNVB beker op Sportpark Madestein. Die wedstrijd werd door de Loosduiners met 3-1 gewonnen. Dat seizoen troffen beide elftallen elkaar ook in de vierde klasse D. Op 27 oktober 2013 voor het eerst. Een wedstrijd die nogal hectisch verliep. Na de thee kwamen de Loosduiners terug op 3-3, via treffer van Tom Vrieling (2x) en Nils Norbart, maar verloren alsnog in de slotfase door een ongelukkig eigen doelpunt met 4-3. Op 23 maart 2013 werd het in Loosduinen 3-2. Robert-Jan Spijksma, Robin Laming en ver in blessuretijd de winnende treffer van Tom Vrieling. Nadien werd verschillende malen nog wel geoefend tegen elkaar.

Dit seizoen spelen de elftallen weer tegen elkaar in de competitie. De uitwedstrijd dit seizoen, op 1 december 2018, eindigde in 1-1. De Loosduinse treffer kwam toen van invaller Tom Vrieling, die sinds een paar weken weer deel uitmaakt van de selectie van trainer Richard Douw. Het was in Kwintsheul een wedstrijd die vooral in de tweede helft veel kansen voor de beide doelen liet zien en waarin de Blauwwitten met het gelijke spel goed wegkwamen.

Het elftal van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer Niels Drabbe begon het seizoen heel wisselvallig. Maar na het gelijke spel tegen de Loosduiners werd wel een stijgende lijn ingezet en is het elftal inmiddels opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst en is na de 2-1 winst op MSV’71 vorige week nog volop in de race voor een plaats in de nacompetitie. In de derde periode staat het elftal na vijf wedstrijden op de tweede plaats, samen met RAS, met dertien punten. De Loosduiners gaan ook in deze periode aan de leiding, maar wonnen al de tweede periode. Maar ook de derde plaats in de eindstand is goed voor een plaats in de nacompetitie

De ploeg uit Kwinsheul verloor voor het laatst op 16 februari 2019, thuis met 2-3 van Erasmus en mag dan ook zeker niet worden onderschat  door de Blauwwitten. Voor de koploper in de vierde klasse D,  S.V. Loosduinen is het van belang dat na de 1-5 winst vorige week tegen en bij de buurman GDA, ook deze wedstrijd in winst wordt omgezet.  Na de wedstrijd tegen GDA  hebben de Blauwwitten nu zes punten voorsprong op de buren en dat met nog vier wedstrijden te gaan. Bij winst is het kampioenschap a.s. zaterdag nog niet te vieren, maar wordt wel een flinke stap gezet naar een feest op zaterdag 11 of 18 mei a.s. De zaterdagen 27 april en 4 mei staan geen competitiewedstrijden op het programma voor de Loosduiners.

Het elftal van Richard Douw begon de competitie met een moeizame 1-0 overwinning op BMT, gevolgd door een 0-10 zege bij HPSV. Daarna werd met 2-2 gelijk gespeeld bij TAC’90. Vervolgens  werd laagvlieger Wanica Star met 11-0 geklopt en volgde een onnodige 1-0 nederlaag bij PGS/Vogel.  Met 2-1 werd thuis gewonnen van MSV’71 en met 3-1 van sv Houtwijk. Met 1-4 werd gewonnen bij RAS , vervolgens teleurstellend gelijk gespeeld tegen RVC/Rijswijk (1-1) en bij Quintus werd het 1-1. De thuiswedstrijd tegen GDA eindigde voor de derde keer op rij met 1-1. De laatste wedstrijd van 2018 werd met 0-2 gewonnen bij GSC ESDO.  In het nieuwe jaar werd Erasmus nipt met 1-0 geklopt, daarna volgde RAS 2-0, BMT 0-1 en HPSV 4-1. Daarna werd tweede periodetitel binnengehaald na een 1-6 overwinning bij sv Houtwijk.  Daarna werden PGS/Vogel (2-1), MSV’71 (2-4  Erasmus (1-10) geklopt. Daarna volgde in extremis een 3-2 zege op GSC/ESDO en vorige week werd de naaste concurrent en buurman GDA met liefst 1-5 geklopt. De Blauwwitten zitten in een flow. De laatste verliespartij, de enige dit seizoen, dateert van 20 oktober 2018 bij PGS/Vogel (1-0). Nadien werden veertien wedstrijden gewonnen en slechts drie wedstrijden gelijk gespeeld!

De wedstrijd staat a.s. zaterdag onder leiding van de heer G. Cornelisse uit Rotterdam, de pupil van de week is Bjorn Zuijdveld uit de JO8 en de wedstrijdbal is geschonken door: Jan en Bert Molenkamp “trouwe supporters van S.V. Loosduinen 1”.

Het resterende programma voor de twee Loosduinse ploegen luidt als volgt:
Zaterdag 20 april 2019: S.V. Loosduinen – Quintus en BMT – GDA
Zaterdag 11 mei 2019: RVC/Celeritas – S.V. Loosduinen en GDA – HPSV
Zaterdag 18 mei 2019: S.V. Loosduinen – TAC’90 en Erasmus – GDA
Zaterdag 25 mei 2019: Wanica Star – S.V. Loosduinen en GDA – sv Houtwijk

Bij een gelijke eindstand in punten geeft het doelsado de doorslag! Na zaterdag staan de Blauwwitten nu ook hierbij op voorsprong +58 tegen +55.

Zaterdag is er maar één wedstrijd op ons Sportpark. Het volledige programma voor a.s. zaterdag en de komende weken staat elders op deze website.

SUCCES!