Zaterdag 2 december 2017 staat voor S.V. Loosduinen 1 de negende competitiewedstrijd in de vierde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal weer een derby, de thuiswedstrijd tegen RAS, ook spelend in het stadsdeel Loosduinen. Het zijn de nummers twee (8-18) en zes (8-15) die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld op Sportpark Madestein.

De oorspronkelijke naam van RAS was R.A.S., een afkorting die stond voor Rijks Ambtenaren Sportvereniging.  De eerste jaren waren dan ook vooral ambtenaren, veelal van het Ministerie van Financiën, lid van deze vereniging. Sinds 1990 zijn de puntjes tussen de letters verdwenen en wordt de naam RAS gehanteerd. De vereniging speelt aan de Albardastraat in Den Haag, waar het zijn complex deelt met HVV ODB, en sinds oktober 2015 beschikt over een fraai  nieuw onderkomen. De afgelopen jaren speelden de elftallen regelmatig tegen elkaar.

In het seizoen 2015-2016 werd in de vierde klasse voor het laatst in de competitie tegen RAS gespeeld. Op zaterdag  17 oktober 2015 was de thuiswedstrijd tegen RAS. Die wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor de Blauwwitten.  Voor de rust scoorde Sam van Poorten 1-0 en viel ook de gelijkmaker via een eigen doelpunt. Pas na de thee namen de Loosduiners ruim afstand van de bezoekers. Via treffers van opnieuw Sam van Poorten, Tom Vrieling en Rami Abdelrazak werd het uiteindelijk 4-1. De return op 12 maart 2016 eindigde in 1-1. De Loosduinse treffer kwam van de voet van Rami Abdelrazak.

RAS, met (waarschijnlijk) een aantal oud S.V. Loosduiners in het elftal, staat nu op de zesde plaats, met negen verliespunten. RAS verloor thuis met 1-2 van sv Houtwijk en uit van GSC-ESDO (2-0) en  van Erasmas (4-1). Het elftal staat nu drie punten achter de Blauwwitten.  Die tot nog toe tweemaal verloren, uit van Hercules (2-0) en thuis van DUNO (0-2). Het elftal van Richard Douw, dat afgelopen dinsdag nog overtuigend met liefst 11-1 KSD-Marine versloeg,  is koploper sv Houtwijk inmiddels op een punt genaderd en maakt dus nog kans op de eerste periode. In de vierde klasse B gaat deze eerste periode over dertien wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd dus, want het elftal van trainer Jordi Domingos doet bij winst ook weer volop mee in de strijd om de eerste periode en de titel.

Bij de Loosduiners ontbreekt in ieder geval aanvoerder Sam van Poorten door een schorsing, na zijn rode kaart vorige week, en zijn Christiaan Verbree en Jeroen Rampaart vraagtekens voor het basiselftal van de trainers Richard Douw en Peter Baptiste.

De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J. van Drunen uit Binnenmaas, de pupil van de week is Dean van der Meer uit de JO9-2 en de wedstrijdbal is geschonken door Juwelier Van der Marel uit de Tramstraat in Loosduinen.

S.V. Loosduinen 2 speelt zaterdag om 12:00 uur thuis tegen de nummer twee in de reserve derde klasse B, Scheveningen 3.

Het volledige programma van zaterdag  2 december  2017 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!