sv-houtwijkZaterdag 26 november 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de elfde wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een thuiswedstrijd tegen S.V. Houtwijk. Het zijn de nummers elf (10-10 met de doelcijfers 19-22) en acht (10-14, doelcijfers 18-21) die elkaar gaan bestrijden op Sportpark Madestein in weer een derby in het stadsdeel in Loosduinen!

Op 1 juli 2009 fuseerden de fusieclubs PEC Den Haag en RAVA Houtwijk tot RAVA/PEC Combinatie. Een jaar later, voor aanvang van het seizoen 2010/11, werd de naam S.V. Houtwijk aangenomen.

Op 24 maart 2012 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in een officiële wedstrijd. S.V. Houtwijk was toen met 0-5 te sterk voor de Loosduiners. Op 3 april 2010 waren de rollen nog omgekeerd. Toen wonnen de Blauwwitten thuis met 5-1 door treffers van Rick Hakkaart (2x), Maarten Korbee, Arjan Weijsenfeld en Richard Lunenburg.

Sinds het seizoen 2011-2012 speelt S.V. Houtwijk in de derde klasse en de afgelopen drie seizoenen plaatste het elftal zich onder leiding van Patrick Demmers, door het winnen van een periodetitel, voor de nacompetitie. Dit seizoen is het zover nog niet. S.V. Houtwijk won vier wedstrijden, verloor er ook vier en speelde tweemaal gelijk. Uit werd verloren van Quick Steps (1-0) en van Schipluiden (4-2), gewonnen werd er van GDA (0-3) en SEV (2-4) en gelijk gespeeld tegen Naaldwijk (1-1), De laatste competitiewedstrijd, twee weken terug, won S.V. Houtwijk thuis met 3-2 van S.V. Maasdijk, na een 1-2 achterstand halverwege de tweede helft. Vorige week werd er thuis geoefend tegen DUNO, een wedstrijd die door de Houtwijkers met 4-2 werd  gewonnen.

Het elftal van Richard Douw en Patrick Puister gaf twee weken terug buurman GDA een oor wassing! Met een score van 1-5 werd met de drie punten op zak de Madesteinweg overgestoken. Schade was er wel voor Jeroen Rampaart en Dave Lamens die niet ongeschonden uit de strijd kwamen. Jeroen Rampaart zit nog wel enige weken aan de kant. Theo van der Hoeven herstelt van een knieoperatie.

Het verschil op de ranglijst tussen beide elftallen in de derde klasse B is nu vier punten in het voordeel van de bezoekers. Winst in deze derby is ook pure noodzaak voor de Blauwwitten om aansluiting te krijgen bij de lange middenmoot in deze derde klasse B.

De belangrijke wedstrijd aan de Madesteinweg vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer D. Kaijen uit  Klaaswaal. De ‘pupil van de week’ is Sade de Breed uit JO9-01 en de wedstrijdbal is geschonken door Bert Bakker “Supporter Loosduinen 1”, maar is ook een bekende bij S.V. Houtwijk!

Na afloop is er een muzikale derde helft met zanger Rene Bovet.

Het tweede elftal speelt om 12:00 uur thuis tegen V.V. Naaldwijk, waarvan een oud-trainer van S.V. Loosduinen nu de trainer is. Dit zijn de nummers zeven en vier die elkaar gaan bestrijden in een wedstrijd in de reserve derde klasse E.

Het volledige programma van zaterdag 26 november 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!