Zaterdag 27 mei 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de eerste nacompetitiewedstrijd op het programma, met als inzet een plaats in de derde klasse het komende seizoen. De tegenstander is buurman S.V. Madestein, de nummer vier in de eindstand in de vierde klasse B. De overige tegenstander in deze poule van drie, is MSV’71, de nummer drie in de vierde klasse D. Vorige week speelden S.V. Madestein en MSV’71 met 1-1 gelijk. En volgende week staat in Maassluis de wedstrijd MSV’71 – S.V. Loosduinen op het programma. Alleen de winnaar van deze poule speelt het volgende seizoen in de derde klasse!

S.V. Madestein speelt dit seizoen voor het eerst in de vierde klasse, zowel op zaterdag als zondag. S.V. Madestein is voortgekomen uit de fusie van de verenigingen Oranjeplein/Postduiven en ADS. Na 26 wedstrijden eindige het elftal van Dennis Young met 49 punten op de vierde plaats en nam het de periode over van kampioen Duindorp. Een knappe prestatie in het eerste jaar, want de ploeg liet o.a. Erasmus, Haagse Hout, Hercules, PGS/Vogel, TAC’90,  en  Vredenburch achter zich. Thuis presteerde het elftal goed. Uit de dertien wedstrijden werden 27 punten behaald. Alleen Duindorp behaalde thuis meer punten! Uit verging het de ploeg minder goed, 22 punten werden gehaald uit de dertien wedstrijden.

De Blauwwitte formatie van Richard Douw eindigde in de competitie op de elfde plaats en kwam slechts één punt op Maasdijk tekort om veilig te zijn. Voor de winsterstop werd nog gestreden om een periodetitel. Na de winterstop kende het elftal een moeilijke periode, wist directe degradatie wel te ontlopen, maar moet nu nog twee wedstrijden vol aan de bak om zich alsnog te handhaven om weer niet af te dalen naar de vierde klasse.

Bij de Blauwwitten is topscorer Richard Nieuwdorp, die naar Be Fair vertrekt, nog steeds geblesseerd.  Al weken een gemis voor de Loosduiners. S.V. Madestein mist na de wedstrijd van vorige week liefst vier spelers door schorsingen.

In het bekertoernooi speelden S.V. Loosduinen en S.V. Madestein op 23 augustus van het vorig jaar ook al tegen elkaar. De Blauwwitten wonnen deze wedstrijd met 5-1, maar gaan a.s. zaterdag zeker een andere ploeg treffen.

De derby op Sportpark Madestein begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer M.J.W. Blaak uit Barendrecht, die wordt geassisteerd door de heer O. Moussaoui uit Den Haag en mevrouw L.J. van der Helm uit Benthuizen. Na de wedstrijd worden altijd strafschoppen genomen, die beslissend kunnen zijn als de winstpunten en het doelsaldo gelijk zijn in de eindstand in deze poule. Vorige week won S.V. Madestein deze strafschoppenreeks met 5-4 van MSV’71.

Veel publiek wordt zaterdag verwacht op een zonnig Sportpark Madestein. De hele dag zijn er bij S.V. Loosduinen jeugdtoernooien en om 12:30 uur speelt S.V. Loosduinen 4 de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de achtste klasse 09 tegen LYRA 12 op het hoofdveld van S.V. Madestein. Verder staan er ook cricketwedstrijden gepland op de oude ADS velden. Kom dus op de fiets en steun de Blauwwitten langs de lijn in deze belangrijke wedstrijd.

Zie ook: Nacompetitie 3e/4e klasse: Richard Douw (sv Loosduinen): ,,Handhaven, dan is doelstelling bereikt”. http://haaglandenvoetbal.nl/nacompetitie-3e4e-klasse-richard-douw-sv-loosduinen-handhaven-dan-is-doelstelling-bereikt/

SUCCES!