Zaterdag 18 mei 2019 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de 25e competitiewedstrijd in de vierde klasse D op het programma. Het is (waarschijnlijk) de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het zijn de nummers  één  (24-58) en tien(24-33) op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld van sportpark Madestein.

Sociaal Culturele Sportvereniging TAC ’90 werd opgericht op 9 november 1990, ontstaan uit een fusie tussen de twee voormalige voetbalverenigingen ”Takdier Boys” en ”Amar Deep”, beide uit Den Haag. Na één seizoen op het complex aan de Machiel Vrijenhoeklaan (bij de Muurbloemweg) te Kijkduin gevoetbald te hebben, kreeg TAC’90 van de gemeente de beschikking over een nieuw complex aan de Aagje Dekenlaan. Dit complex moest men wel eerst jarenlang delen met voetbalvereniging S.C.S.V. de Ster. Nu zijn zij al enige jaren de alleen bespeler van een inmiddels fraai opgeknapt complex. TAC’90 heeft ook een zondag elftal dat speelt in de tweede klasse C en werd vorige week kampioen.

De elftallen hebben in het verleden vaker tegen elkaar gespeeld. Dit seizoen stond de heenwedstrijd al op de derde competitiedag, zaterdag  6 oktober 2018, op het programma. Het werd toen 2-2 aan de Aagje Dekenlaan. Voor de Loosduiners waren Kevin Baptiste (strafschop) en na de rust Furkan Kaya de doelpuntenmakers.

TAC’90 begon het seizoen goed , maar speelde nadien nogal wisselvallig, maar het elftal won o.a. wel van GDA, RAS en PGS/Vogel. Het elftal is nu terug te vinden op de tiende plaats in de vierde klasse D. De ploeg behaalde dit seizoen 32 punten, tienmaal werd gewonnen, driemaal gelijk gespeeld en elfmaal verloren. Het doelsaldo is 60-58. Vorige week werd thuis nipt met 2-3 verloren van MSV’71. Komende zaterdag ontbreekt in het elftal van TAC’90 G. Overman in verband met een uitsluiting.

Uitzicht op een prijs in de competitie heeft TAC’90 niet meer, wel speelt het elftal komende dinsdag 21 mei de halve finale van het Haaglanden Voetbaltornooi om de Halve Maan Cup. Tegenstander is dan Maasdijk, waarvan de Blauwwitten de kwartfinale na een 5-5 eindstand, verloren na strafschoppen.

Het elftal van Richard Douw begon de competitie met een moeizame 1-0 overwinning op BMT, gevolgd door een 0-10 zege bij HPSV. Daarna werd met 2-2 gelijk gespeeld bij TAC’90. Vervolgens  werd laagvlieger Wanica Star met 11-0 geklopt en volgde een onnodige 1-0 nederlaag bij PGS/Vogel.  Met 2-1 werd thuis gewonnen van MSV’71 en met 3-1 van sv Houtwijk. Met 1-4 werd gewonnen bij RAS , vervolgens teleurstellend gelijk gespeeld tegen RVC/Rijswijk (1-1) en bij Quintus werd het 1-1. De thuiswedstrijd tegen GDA eindigde voor de derde keer op rij met 1-1. De laatste wedstrijd van 2018 werd met 0-2 gewonnen bij GSC ESDO.  In het nieuwe jaar werd Erasmus nipt met 1-0 geklopt, daarna volgde RAS 2-0, BMT 0-1 en HPSV 4-1. Daarna werd tweede periodetitel binnengehaald na een 1-6 overwinning bij sv Houtwijk.  Daarna werden PGS/Vogel (2-1), MSV’71 (2-4  Erasmus (1-10) geklopt. Daarna volgde in extremis een 3-2 zege op GSC/ESDO, waarna de week erna de naaste concurrent en buurman GDA met liefst 1-5 geklopt. De week erop volgde een domper. Quintus won met 2-5 op Sportpark Madestein, maar vorige week herstelde het elftal van Richard Douw zich door met 1-3 te winnen van en bij RVC Celeritas en daardoor een grote stap te zetten richting het kampioenschap in de vierde klasse D.

Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil ten opzichte van buurman GDA drie punten in het voordeel  van de Blauwwitten. Bij minimaal een gelijk spel kan volgende week de vlag in top als de laatste competitiewedstrijd wordt gespeeld bij laagvlieger Wanica Star. Tenzij a.s. zaterdag GDA tegen puntenverlies oploopt bij Erasmus …

Het resterende programma voor de twee Loosduinse ploegen luidt als volgt:
Zaterdag 18 mei 2019: S.V. Loosduinen – TAC’90 en Erasmus – GDA
Zaterdag 25 mei 2019: Wanica Star – S.V. Loosduinen en GDA – sv Houtwijk

Voor de huidige stand, zie: http://www.voetbalnederland.nl/klasse_ranglijst.html?a=8&klasseid=201806404

Bij een gelijke eindstand in punten geeft het doelsado de doorslag!

Bij de Loosduiners zijn zaterdag Furkan Kaya, Kadir Narsen en Sinan Ocal weer beschikbaar.

De wedstrijd staat a.s. zaterdag vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer (Marco) de Vries. De wedstrijdbal is geschonken door Free Kick Sport en de pupil van de week is Jace Damen uit de JO8-1.

De coördinator van dienst is: Arie Molenkamp

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat op de website.

Kom zaterdag op de fiets want door het evenement ‘Madestein beweegt je’ wordt het druk in Madestein!

SUCCES!