MaasdijkZaterdag 29 oktober 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de achtste wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Het is de laatste wedstrijd van de eerste periode. Voor de Loosduiners wacht ditmaal de thuiswedstrijd tegen V.V. Maasdijk. Het zijn de nummers elf (7-6, doelcijfers 11-17) en twaalf (7-6, doelcijfers 12-23) die elkaar gaan bestrijden op sportpark Madestein.

Net als V.V. Naaldwijk twee weken terug is ook V.V. Maasdijk, opgericht 20 juni 1945,  een oude bekende voor de Loosduiners. In het verleden speelden beide ploegen regelmatig tegen elkaar. Maasdijk speelde net als de Loosduiners nooit hoger dan de derde klasse.

In het seizoen 2013 -2014 strandden de Loosduiners in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse in Maasdijk. Na thuis met 2-1 te hebben gewonnen werd uit met 5-2 verloren. Maar Maasdijk promoveerde ook niet, omdat de tweedstrijd tegen Gouda verloren ging.
In het seizoen 2014-2015 eindigde op 29 november 2014 de wedstrijd in de vierde klasse in Maasdijk in een 4-2 zege voor de Maasdijkers. Bij de rust was het nog 1-2 in het voordeel van de Loosduiners. De thuiswedstrijd op 11 april 2015 eindigde in een 0-3 winst voor de Westlanders, die dat seizoen via de nacompetitie, winst na strafschoppen bij Haagse Hout,  promoveerden naar de derde klasse. De Blauwwitten volgenden pas een seizoen later.

Het verschil op de ranglijst tussen beide elftallen in de derde klasse B is er haast niet. Beide elftallen wonnen tweemaal hun wedstrijd en hebben allebei zes punten uit zeven wedstrijden. Alleen het doelsaldo van de Loosduiners is iets beter. De Loosduiners wonnen thuis van SEV met 3-2 en uit van Schipluiden met 2-3. De Maasdijkers begonnen de competitie sterk met een 5-1 zege op KMD en wonnen nadien alleen nog thuis van GDA (2-1). Uit werd nog geen punt binnengehaald door de formatie van Patrick Fieret. Het elftal is net als de Loosduiners bezig met een negatieve reeks uitslagen en wil dit zeker ten koste van de Loosduiners veranderen! Drie weken terug verloren de Maasdijkers met liefst 6-0 bij Ariston’80 en twee weken thuis met 1-3 van MVV’27. Een ploeg die de Loosduiners in de laatste thuiswedstrijd met 1-2 klopten. De laatste competitiewedstrijd in en tegen Naaldwijk verloor een gehavend elftal geflatteerd met 3-0 met twee treffers in blessuretijd.

Bij de Loosduiners begint de blessuregolf af te nemen, zodat de trainers Richard Douw en Patrick Puister meer keuzes kunnen maken in het elftal. Slechts vier spelers van de A-selectie staan nog op de lijst van afwezigen voor de komende zaterdag. Een belangrijke reeks staat de Blauwwitten dan ook nu te wachten. Na Maasdijk volgen volgende week Ariston’80 uit (05-11)  en de week er op is de ‘Madestein’ derby tegen en bij GDA (12-11). Wedstrijden die punten moeten gaan opleveren om de weg omhoog weer te kunnen vinden.

Bij de Maasdijkers ontbreken in ieder geval Boyd Rijnenberg, de zoon van de trainer van ons tweede elftal, Fred, door blessureleed en Stan Groenewegen.

De belangrijke wedstrijd, die aanvangt om 14:30 uur, staat onder leiding van de heer M. Mirjavanmard uit Leiden. Pupil van de week is Micha Flinterman uit de JO-2 en de wedstrijdsponsor is Bas Wesseling BV, dé producent van behandelingstafels en massagebanken. Bas is speler van de A-selectie en woonachtig in Maasdijk!

Een verslag van de wedstrijd Loosduinen – Maasdijk, wordt rechtstreeks uitgezonden bij WOS radio en Sportsignaal. Verslaggever is Johan Voskamp.

Het tweede elftal speelt om 12:00 uur thuis tegen HVC’10’2  de nummer drie op de ranglijst in de reserve derde klasse E. Na de verrassende 1-2 winst twee weken geleden in Wateringen bij KMD is het elftal van Fred  Rijnenberg opgeklommen naar de achtste plaats, slechts drie punten van HVC’10’2. Een elftal dat het vorig seizoen de Loosduiners tweemaal kansloos liet in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Nu tijd voor een revanche?

Het volledige programma van zaterdag 29 oktober 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!