Zaterdag 25 maart 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de twintigste competitiewedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een thuiswedstrijd tegen V.V. Schipluiden.

Het zijn de nummers tien (19-24, doelcijfers 27-34 ) en negen (19-23, doelcijfers 36-39) die elkaar gaan bestrijden op Sportpark Madestein. Het is de return van de wedstrijd die op zaterdag 1 oktober 2016 op Sportpark Keenenburg werd gespeeld. Die wedstrijd werd nipt door de Loosduiners met 2-3 gewonnen. Een wedstrijd die vooraf was aangeduid door de Schipluiders als de wedstrijd tussen de ‘lamme en de blinde’, omdat beide elftallen toen veel geblesseerden hadden.

In die wedstrijd was de thuisploeg lang de bovenliggende partij en sloegen de Blauwwitten pas laat in het laatste deel toe. Na een 1-0 voorsprong bij de rust, wat een magere afspiegeling was van het grote veldoverwicht, kantelde de wedstrijd in de tweede helft onverwachts in het voordeel van de Loosduiners. Via treffers van Richard Nieuwdorp (2x) en Jessy Smit in blessuretijd werd met 2-3 gewonnen en gingen de drie (gestolen) punten mee naar Loosduinen.

Schipluiden werd het vorig seizoen, na de overstap naar het zaterdagvoetbal, nog ongeslagen kampioen in de vierde klasse E. Dit seizoen is het elftal al lang niet meer ongeslagen en behaalde het dit seizoen buitenhuis pas twee overwinningen (gewonnen werd van MVV’27 met 1-3 en van Quick Steps met 0-1. Bij SEV werd kortgeleden met 3-3 gelijk gespeeld en vorige week werd pas in blessuretijd thuis de gelijkmaker gescoord tegen Quick Steps. Thuis (10-17) werden ook meer punten behaald dan uit (9-7).

Het elftal van de vertrekkende trainer Manuel Visser heeft in de stand maar één punt meer dan het elftal van Richard Douw en Patrick Puister, maar de teams staan met het doelsaldo (-4) gelijk. Het doelsado kan nog een rol gaan spelen, want bij gelijke stand op een plaats waar geen directe degradatie uit voorkomt, maar wel beslissend is voor deelname aan de nacompetitie, is het doelsaldo doorslaggevend!

De Loosduiners maken een zeer wisselvallig seizoen door. Na de twee goede wedstrijden tegen Die Haghe en Ariston ’90 volgde vorige week bij MVV’27 in de regen “de slechtste wedstrijd van het seizoen”, volgens trainer Richard Douw. Die deze week zijn aanvoerder Dave Lamens onverwachts zag stoppen in verband met knieproblemen. Een aderlating voor het elftal en a.s. zaterdag ontbreekt ook Jean-Paul Alleblas door een schorsing. Verder is Kenan Schenkeveld een vraagteken en is Theo van der Hoeven nog geblesseerd.

Deze week ‘tankte’ het elftal wel zelfvertrouwen door in de tweede ronde van het Haaglanden Voetbaltoernooi , buurman GDA zondag spelend in de tweede klasse te verslaan, na een 2-2 stand en na strafschoppen (4-1) te verslaan. Met daarbij een hoofdrol voor doelman Pieter Blanken.

De Blauwwitten staan nog net boven de streep en kunnen goede zaken doen als het elftal wint van Schipluiden, voor Schipluiden is hetzelfde het geval bij winst op de Loosduiners. Een belangrijke wedstrijd, en ook weer een finale voor beide elftallen in de derde klasse B, waar de verschillen onderling niet groot zijn. Een gemotiveerd elftal wordt dan ook aan de start verwacht komende zaterdag.

De belangrijke wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer W. Honsbeek uit Zoetermeer, de pupil van de week is Umani Segon uit de JO9-1 en de wedstrijdsponsor is Bolman Cleaning Service.

Het tweede elftal speelt ook thuis. Honselersdijk 3 is de tegenstander. Uit werd het liefst 7-1 voor de dijkers. Nu zijn het de nummers zes en tien in de reserve derde klasse E. Het elftal van Fred Rijnenberg won zaterdag met 1-5 van de nummer laatst Sportclub Monster 3 en gaat nog steeds, met ook nog vijf wedstrijden te gaan, ongeslagen aan de leiding in de tweede periode. De aanvang van deze wedstrijd is 12:00 uur.

Na de wedstrijd van S.V. Loosduinen 1 is er op het hoofdveld nog een wedstrijd voor de liefhebbers.  ‘De wedstrijd van het jaar ‘volgens het elftal. Want de nummers één en twee uit de reserve 8e klasse 09 spelen dan tegen elkaar. S.V. Loosduinen 4 tegen LYRA 12. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben beide elftallen 45 punten uit zestien wedstrijden en is het gat met de nummer drie liefst 22 punten! De winnaar van deze tweestrijd maakt dan ook een grote kans op de titel in deze klasse. De heenwedstrijd op 1 oktober van het vorig jaar werd met 4-1 gewonnen voor de Lierenaren!  S.V. Loosduinen 4 ook nog actief in het bekertoernooi waar zij bij de laatste acht zitten. De loting voor de volgende ronde is binnenkort, maar ook komende zaterdag kunnen zij best wat steun gebruiken van onze leden!

Het volledige programma voor zaterdag 25 maart is elders op deze website te vinden.

SUCCES!