Zaterdag 10 december 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de dertiende wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een thuiswedstrijd tegen VELO uit Wateringen. Het zijn de nummers negen (12-20, met de doelcijfers 26-16) en vier (12-20, doelcijfers 23-22)  die elkaar gaan bestrijden op Sportpark Madestein. Het is de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft en de laatste in 2016. De winterstop wacht, want pas op zaterdag 28 januari 2017 wordt de competitie hervat in de standaardklassen.

De complexen van S.V. Loosduinen en VELO liggen niet ver van elkaar, slechts 5,4 km, zodat ook nu weer gesproken kan worden van een ‘Westlandse derby’. Deze derby is nog niet veel gespeeld, ook al omdat VELO pas sinds het vorige seizoen weer een standaardteam heeft op zaterdag.
Het vorig seizoen troffen beide elftallen elkaar in de vierde klasse B. Zaterdag 26 september werd het in Wateringen 3-1. ,,Het had ook zo maar anders kunnen aflopen, maar het zat ons vandaag mee,’’ concludeerde trainer Edwin Vurens van VELO na afloop. De thuisclub heerste het eerste kwartier, werd daarna teruggeworpen, maar nam de regie weer over met twee snelle treffers na de pauze. Die tik kwam S.V. Loosduinen niet meer te boven. Het Loosduinse doelpunt kwam van de voet van Sander Huijbers.
De wedstrijd op Sportpark Madestein op 13 februari dit jaar boeide van het begin tot het einde en was reclame voor het voetbal. VELO bleef overeind en won met 1-2 door twee fraaie treffers van Joey Verbeek, al vroeg in de wedstrijd. Weer kwam de Loosduinse treffer van, de nu bij RAS spelende, Sander Huijbers. De Blauwwitten haakten toen door deze nederlaag af voor de titel die uiteindelijk, na een beslissingswedstrijd tegen Duindorp SV, naar VELO ging. De Loosduiners promoveerden toch, via de nacompetitie, naar de derde klasse.

Dit seizoen begon VELO de competitie met een nipte 2-3 zege bij Naaldwijk, daarna werd Maasdijk met 7-1 geklopt, eindigde de Wateringse derby bij KMD in 2-2, werd Schipluiden met 4-1 geklopt, werd met 3-2 van SEV gewonnen, speelde het met 4-4 gelijk bij Verburch en volgde een mindere serie door veel blessures en schorsingen. Met 2-3 werd verloren van Die Haghe, klopte SV Houtwijk VELO met 3-1, verloor het ook met 4-3 bij GDA, werd wel van Ariston’80 gewonnen met 4-2, verloor het met liefst 5-2 bij MVV’27 en klopte het vorige week Quick Steps met 4-2. Pas na de winterstop moeten alle geblesseerden weer fit zijn bij VELO is vandaag het verhaal in de krant. Na de sterke seizoenstart, en de mindere serie, staat het elftal van trainer Edwin Vurens nu op de vierde plaats, zes punten achter koploper Die Haghe.

Het elftal van Richard Douw en Patrick Puister heeft in de stand slechts vier punten minder, maar is met een sterke serie bezig en heeft afstand genomen van de onderste plaatsen. Na de 1-5 winst op GDA werd  S.V. Houtwijk op Madestein met 4-0 geklopt en vorige week ook Verburch met 0-3 in Poeldijk. In de strijd om de tweede periode leiden de Loosduiners, samen met Ariston’80, na vier van de negen wedstrijden, met negen punten. Het doelsaldo van de Loosduiners is beter dan van de studenten uit Delft. 12-2 tegen 11-5. Een belangrijke en interessante wedstrijd dan ook voor beide partijen komende zaterdag.

Jeroen Rampaart is nog geblesseerd na het treffen bij GDA en ontbreekt ook komende zaterdag, evenals de ook geblesseerde Jean-Paul Alleblas. De wedstrijd op Sportpark Madestein vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer O. E. Fonseca uit Spijkenisse. De wedstrijdbal is geschonken door Kevin Baptiste Schilderwerken en de pupil van de week is niet Kevin Papa, hij is ziek, maar Brent Douw uit de JO11-1. Na de wedstrijd, de laatste van het jaar 2016, is er een muzikale derde helft met zanger Fred Holland.
Op de website van ‘hethaagsamateurvoetbal’ staat het volgende interview met Richard Douw te lezen:

Richard, hoe is er op je langere verblijf gereageerd?
Heel positief. Niet alleen vanuit de spelersgroep maar ook vanuit de club en dat is toch wel heel erg leuk en een bevestiging dat we leuk en goed bezig zijn. Met name ook het feit dat we twee jaar langer doorgaan is echt goed ontvangen.

Komende zaterdag wacht VELO. Daar kijken jullie volgens mij met zijn allen enorm naar uit?
Klopt, dit zijn toch wel de krenten uit de pap eerlijk gezegd voor ons. Het leeft enorm bij technische staf en spelersgroep.

Is dat in algemene zin of heeft  dit ook met vorig seizoen te maken?
Beiden. De spelers kennen elkaar dus dat geeft al een extra dimensie en vorig seizoen werden wij onterecht uitgeschakeld in de strijd om de titel doordat we thuis met 1-2 van VELO verloren. We hadden daar minimaal een punt en eigenlijk een overwinning verdiend. Dat leeft binnen de groep en na een serie van drie mooie overwinningen kan mijn groep niet wachten om weer het veld op te gaan.

Hoe belangrijk is winnen?
Heel belangrijk. Je gaat dan met twaalf punten uit vier wedstrijden de winterstop in, staat bovenaan de 2e periode en doet gewoon lekker mee in die middenmoot. Dus winnen is echt heel belangrijk voor ons maar ook voor VELO dat na een kleine dip gewoon weer in de top van ranglijst staat.

Iedereen fit ?
Nee, we missen drie spelers maar de groep is breed en groot genoeg om dat op te vangen.

Het tweede elftal speelt om 12:00 uur thuis tegen LYRA 3, de nummer zes op de ranglijst. Het elftal van Fred Rijnenberg is in de derde klasse E terug te vinden op de negende plaats, maar twee punten achter Lyra. Het elftal speelt ook zijn laatste wedstrijd van 2016. Pas op zaterdag 11 februari 2017 hervatten zij de competitie!

Het volledige programma van zaterdag 10 december 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!