Zaterdag 8 april 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de 22e  wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een belangrijke thuiswedstrijd tegen Naaldwijk.  Het zijn de nummers zes (21-32, doelcijfers 37-44) en tien (21-23, doelcijfers 36-34), die elkaar gaan bestrijden op sportpark Madestein. Het is de return van de wedstrijd die op zaterdag 15 oktober 2016 in Naaldwijk werd gespeeld. Die wedstrijd eindigde in 3-0 zege voor de thuisploeg, een score die pas in de slotfase tot stand kwam.

Met nog vijf (finale)wedstrijden te gaan staan de Loosduiners gelijk met Maasdijk, maar op doelsaldo nog net op de veilige tiende plaats en zijn dus nog lang niet veilig van degradatiezorgen! De Naaldwijkers zijn dit met negen punten meer wel en hopen via de winst in de derde periode nog een plaats in de nacompetitie te realiseren.

V.V. Naaldwijk is opgericht 6 september 1922 en is een oude bekende voor de Loosduiners. In het verleden speelden beide ploegen regelmatig tegen elkaar. Op Sportpark Madestein waren de uitslagen in het verleden als volgt:

9192_ZA4A Loosduinen Naaldwijk 2 1
9293_ZA4A Loosduinen Naaldwijk 0 0
9798_ZA3B Loosduinen Naaldwijk 1 4
9899_ZA3B Loosduinen Naaldwijk 2 4
9900_ZA3B Loosduinen Naaldwijk 2 1
0001_ZA3B Loosduinen Naaldwijk 0 2
1011_ZA3C Loosduinen Naaldwijk 0 4

Het elftal van Chris Treling en assistent-trainer Jan van der Sar (ex-trainer bij S.V. Loosduinen) speelde de afgelopen drie wedstrijden gelijk. Vorige week werd met 1-1 thuis gelijkgespeeld tegen MVV’27, en daar waren ze in Naaldwijk blij mee. Evenals met de 1-1 de week er voor bij Quick Steps en de 2-2 thuis tegen koploper Die Haghe, met een late gelijkmaker. Uit werd tot op heden alleen verloren van Ariston ’80 (4-1) en van Maasdijk (3-0). Het elftal kent weinig problemen. Michiel van den Berg (ex Sparta bvo en FC ’s-Gravenzande) is na blessureleed weer teruggekeerd in het elftal en alleen Gerben Looije (tweemaal geel vorige week) is zaterdag geschorst. Dit is pas de tweede schorsing dit seizoen voor de Naaldwijkers.

De Loosduiners maken een moeizaam seizoen door. Vorige week werd uit onnodig met 3-1 verloren van VV Maasdijk, met een hoofdrol voor de vlagger van Maasdijk. Uit de laatste vier wedstrijden werden slecht drie punten gehaald. Winst tegen Ariston’80 met 1-0. Naast de gestopte aanvoerder  Dave Lamens (het komende seizoen actief als assistent-trainer bij Erasmus naast Patrick Puister) en de geschorste Richard Nieuwdorp, zijn Damian van der Horst (na zijn schorsing) en Sam van Poorten weer beschikbaar. Evenals Tom Vrieling en Bas Wesseling, die vorige week invielen.

Een strijdvaardig en super gemotiveerde Loosduinse ploeg wordt aan de start verwacht voor weer een belangrijke wedstrijd in de derde klasse B. De wedstrijd staat onder leiding van de heer A. Hilgersom uit Den Haag, de pupil van de week is Tim van der Tuin uit de JO9-2 en de wedstrijdbal is gesponsord door Admyra Administratiekantoor, het kantoor van Mira van den Bos.

Het tweede elftal verloor vorige week met liefst 5-0 bij HVC’10, maar gaat nog steeds aan de leiding in de tweede periode in de reserve derde klasse E. Komende zaterdag is KMD 2, de nummer drie op de ranglijst, thuis om 12:00 uur de tegenstander voor het elftal van Fred Rijnenberg.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

SUCCES!