Zaterdag 10 februari 2018 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de dertiende wedstrijd in de vierde klasse B op het programma. Het is ook de tweede wedstrijd uit de tweede periode, die na de ruime winst van vorige week nu wordt aangevoerd door de Loosduiners. Het betreft a.s. zaterdag een thuiswedstrijd tegen Wanica Star. Het zijn de nummers één en twaalf op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld op Sportpark Madestein.

Wanica Star is opgericht op 25 december 1995 en werd genoemd naar het district Wanica, dat ten zuidwesten ligt van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Het elftal was tot op heden nog niet echt succesvol in de vierde klasse B. Na twaalf wedstrijden heeft het elftal pas één punt, met de doelcijfers 12 voor en 60 tegen. Het ene punt werd vlak voor de winterstop behaald door thuis verassend met 3-3 gelijk te spelen tegen S.V. Madestein. Het elftal begon 2018 met een 5-0 nederlaag bij VCS en vorige week verloor het elftal thuis met 1-6 van RAS. De grootste nederlaag dit seizoen was thuis tegen Erasmus, het werd toen 1-9 voor de bezoekers.

In het verleden werd vaker door het eerste elftal tegen deze vereniging gespeeld. Wedstrijden waarin vaak veel werd gescoord. Op zaterdag 13 september 2014 werden liefst 31 doelpunten gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Wanica Star. Een uitslag die toen ook de landelijke pers haalde. Helaas verdween deze uitslag al snel uit de boeken, omdat het elftal zich niet veel later terugtrok uit de competitie.  Eerder dit seizoen, op zaterdag 15 oktober 2017, wonnen de Loosduiners met 1-6 van Wanica Star. Een uitslag die pas na de rust gestalte kreeg.

Op dit moment gaat het elftal van Richard Douw, op doelsaldo, aan de leiding in 4B. Evenals DUNO heeft het elftal 25 punten uit 12 wedstrijden. Het verschil is 14 punten in het voordeel van de Loosduiners.
Het is spannend in deze klasse, want Erasmus volgt op twee punten, maar moet nog inhalen tegen en bij Hercules (zaterdag 24 februari a.s.). Hercules heeft zelfs drie punten minder, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Bij winst komende zaterdag blijven de Loosduiners bijna zeker koploper, want DUNO gaat op bezoek bij Hercules. In ieder geval kunnen a.s. zaterdag de Blauwwitten, na de 0-11 zege van afgelopen zaterdag bij Celeritas, weer aan het doelsaldo werken, voordat volgende week zaterdag een bezoek wordt gebracht aan DUNO.

Afgelopen dinsdag werd door het elftal nog gespeeld in de eerste ronde voor het Haaglanden Voetbaltoernooi. Op een koude winteravond werd met 4-2 gewonnen van VCS zondag.

De wedstrijd vangt a.s. zaterdag aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer A.P. Westenbroek. De pupil van de week is Peter Ligtvoet uit de JO9-2 en de wedstrijdbal is geschonken door Administratiekantoor Admyra, Financieel op orde, het kantoor van Mira van den Bos.

Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Kees te Gussinklo. Kees was vele malen een graag geziene gast op ons complex voor Sportsignaal Radio en Haaglanden Voetbal. Hij overleed afgelopen woensdag plotseling op 64-jarige leeftijd. Wij zullen hem missen! Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Het tweede elftal hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Semper Altius 2, aanvang: 12:00 uur.  De jeugd hervat ook weer de competitie.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

De coördinatoren van dienst zijn: Maykol de Bruijn en Ralph van der Kaa

SUCCES!