Zaterdag 13 oktober 2018 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de vierde wedstrijd in de vierde klasse D op het programma. Het betreft a.s. zaterdag een thuiswedstrijd tegen Wanica Star. Het zijn de nummers twee (drie gespeeld, zeven punten) en veertien (drie gespeeld, nul punten) op de ranglijst die elkaar gaan bestrijden op het kunstgrasveld op Sportpark Madestein.

Wanica Star is opgericht op 25 december 1995 en genoemd naar het district Wanica, dat ten zuidwesten van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt. In de jaren 2000 speelde Wanica Star aan de Van Vredenburchweg nabij de Guntersteinweg in Rijswijk. Aanvankelijk woonde zij in bij De Adelaars. Toen deze club in 2007 werd opgeheven had Wanica Star voor het eerst in haar bestaan een eigen complex. De gemeente Den Haag had de grond in 2000 verkocht aan de gemeente Rijswijk. Tot 2010 mochten de clubs die er hun domicilie hadden gebruik blijven maken van het complex. Op zaterdag 16 januari 2010 nam voetbal- en cricketvereniging Wanica Star haar nieuwe complex op Sportpark Escamp I in gebruik.

Net als de afgelopen seizoenen is het elftal van Wanica Star tot op heden weer niet echt succesvol in de vierde klasse. Het elftal staat laatste en verloor tot nog toe de drie competitiewedstrijden met grote cijfers. Vorige week werd het tegen sv Houtwijk 0-7. De week ervoor liefst 19-1 bij GSC ESDO en de eerste competitiewedstrijd werd het ook 0-7 tegen Erasmus.

In het verleden werd vaker tegen deze vereniging gespeeld. Wedstrijden waarin vaak veel werd gescoord. Op zaterdag 13 september 2014 werden liefst 31 doelpunten gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Wanica Star. Een uitslag die toen ook de landelijke pers haalde. Helaas verdween deze uitslag al snel uit de boeken, omdat het elftal zich niet veel later terugtrok uit de competitie.

Vorig seizoen op 15 oktober 2017 wonnen de Loosduiners met 1-6 van Wanica Star. De thuiswedstrijd eindigde op 10 februari dit jaar in een 15-0 zege voor de Blauwwitten.

Het elftal van Richard Douw begon de competitie met een moeizame 1-0 overwinning op BMT, gevolgd door een 0-10 zege bij HPSV. Vorige week werd met 2-2 gelijk gespeeld bij TAC’90.
In de competitiestand staat het elftal op de tweede plaats, op doelsaldo, +13. GSC ESDO gaat aan de leiding met ook zeven punten uit drie wedstrijden, + 26, maar ook GDA, +4, en TAC’90, + 4, hebben dit puntenaantal.

Bij de Loosduiners zijn een aantal geblesseerde spelers, zoals Jimmy Kipp en Melchior van der Kooi, weer op de weg terug. Jeroen Rampaart zat vorige week sinds lang weer bij de groep en hoopt a.s. zaterdag eindelijk weer eens competitieminuten te maken.

De wedstrijd vangt a.s. zaterdag aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer T. van Diest uit Middelharnis, de pupil van de week is Jamie Smeets uit de JO8-2 en de wedstrijdbal is geschonken door Administratiekantoor Admyra, Financieel op orde, het kantoor van Mira van den Bos.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

De coördinatoren van dienst zijn: Arie Molenkamp en Leo Hartman

SUCCES!