Zaterdag 2 september speelt S.V. Loosduinen 1 de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. De eerste bekerwedstrijd staat op het programma. Tegenstander is Wateringse Veld/GONA, een fusievereniging die voor het eerst op zaterdag speelt dit seizoen en voor de competitie is ingedeeld in de vierde klasse D. De twee overige verenigingen voor de beker zijn Excelsior Maassluis 2 (uit op 9 september) en Naaldwijk 1 (thuis op 16 september).

De fusievereniging Wateringse Veld/GONA heeft als oprichtingsdatum van 19 april 1919 en komt voort uit de verenigingen SOA en GONA. De verhuizing van SOA van Ockenburg naar het Wateringse Veld in 2002 betekende voor de sportvereniging niet alleen een nieuw complex, maar ook een geheel nieuwe organisatie. Doordat het complex gelegen is in een nieuwbouwwijk nam het aantal leden enorm toe. De vereniging kreeg zowel een voetbalafdeling en een softbalafdeling. Met ingang van het seizoen 2006/2007 werd ‘Wateringse Veld’ de nieuwe naam van het ‘oude SOA’.

Per 1 juli 2014 ontstond door het  samengaan met GONA de clubnaam ‘Wateringse Veld/GONA’. De nieuwe fusievereniging ging spelen op het terrein aan de Guido de Moorstraat in Wateringse Veld, met als clubkleuren groen en wit.

Op vrijdag 12 mei 2017 werd bekend dat de Wateringse Veld/GONA en de opnieuw opgerichte voetbalvereniging Kranenburg uit Den Haag een samenwerkingsverband aangingen. Vanaf het voetbalseizoen 2017-2018 gaan de clubs samen verder als nieuwe vereniging. De Hsv Celeritas blijft overigens gewoon als zelfstandige club op het complex van Wateringse Veld/GONA voetballen.

De twee verenigingen hebben een gezamenlijke ambitie om prestatief én recreatief flinke stappen te gaan zetten. Wateringse Veld/GONA schreef voor het seizoen 2017-2018 geen standaardelftal meer in op de zondag, maar richt zich volop op de zaterdag. Dat betekent dat de vereniging een zaterdagselectie inschreef bij de KNVB, waarbij het doel is om ieder seizoen om de hoofdprijzen mee te gaan spelen. Omdat de vv Kranenburg nog niet stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, blijft de vereniging vooralsnog gewoon Wateringse Veld/GONA heten. De wens van de vv Kranenburg om in de naam opgenomen te worden, wordt vermoedelijk binnen een jaar verwezenlijkt.

De komst van oud leden van Kranenburg levert het elftal van Wateringse Veld/GONA wel een flinke impuls op. Zo werden Ricky van der Bergh en een flink aantal oud GDA-ers verwelkomt. Door de komst van deze spelers is het elftal van de huidige trainer, Ger Fens, de eerder aangestelde Dennis Roerade vertrok kortgeleden naar ADO Den Haag,  de kampioenkandidaat in de vierde klasse D.

De Blauwwitten zijn, door de degradatie uit de derde klasse en de komst van veel nieuwelingen, voor velen de kampioenskandidaat in de vierde klasse B. Zoals trainer Richard Douw afgelopen week meldde op de site van het Haags Amateurvoetbal, “de voorbereiding loopt op rolletjes, mijn spelers willen maar één ding, promoveren.”

Een mooie krachtmeting dus voor beide elftallen in de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen, om te laten zien waar zij nu staan. Jammer is dat bij beide elftallen wel een aantal spelers ontbreken door opgelopen schorsingen in de (na)competitie het afgelopen seizoen.

Deze thuiswedstrijd van S.V. Loosduinen wordt niet op Sportpark Madestein gespeeld, maar is in onderling overleg verplaatst naar het complex van Wateringse Veld/ GONA aan de Guido de Moorstraat 35 in Den Haag, vlakbij de Makro in het Wateringse Veld.

De aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur en staat onder leiding van de heer W. Wigleven uit ’s-Gravenzande.