Zaterdag 26 oktober a.s. staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de zesde competitiewedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen bij de bijna-buurman Sportclub Monster. De complexen liggen slechts 4,8 km van elkaar. Het zijn de nummers vier (4-7)  en dertien (5-4)  in derde klasse B die elkaar gaan bestrijden op sportpark Polanen, gelegen aan de Duyvenvoordestraat 56 in Monster.

Sinds de fusie in Monster was S.V. Loosduinen niet eerder te gast bij Sportclub Monster. In 2011 won VV Monster met 5-1 en SV Polanen in hetzelfde seizoen met 6-0 van de Blauwwitten. Voor het seizoen 2012/2013 gingen de verenigingen VV Monster en SV Polanen samen op in Sportclub Monster.

Het vorig seizoen speelde Sportclub Monster nog in de tweede klasse onder leiding van Robin Knoester, maar degradeerde het elftal, in de nacompetitie na een verliespartij tegen Lyra ,naar de derde klasse. In het seizoen ervoor werd het elftal nog kampioen in de derde klasse B.

Dit seizoen wordt het elftal, nu getraind door Marco Meijer, dan ook gezien als een van de favorieten voor het kampioenschap. De competitie werd begonnen met twee overwinningen, uit bij DSVP werd het 0-4 en thuis tegen Ariston ’80 werd het 2-0. Nadien volgde een gelijk spel bij Lyra (1-1), een gestaakte wedstrijd thuis tegen sv Duindorp, bij een 1-1 tussenstand, en vorige week werd nipt verloren bij KMD met 1-0.

Het selectie van Peter Barendse kende vorige week liefst acht afwezigen, maar speelde met veel inzet en passie heel verdienstelijk gelijk tegen Ariston’80. Na een 2-0 achterstand kwamen de bezoekers in de tweede helft, in een kort tijdsbestek, jammer genoeg toch nog langszij. De week ervoor werd de eerste overwinning binnengehaald, met  0-1 werd gewonnen van DUNO.

In de stand in de derde klasse B staan veel ploegen nog dichtbij elkaar. Het verschil tussen de nummers vijf en dertien is slechts drie punten, of te wel één overwinning!

De wedstrijd op Sportpark Polanen begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer S. (Stefan) van Egmond uit Voorhout.

S.V. Loosduinen 2 won afgelopen dinsdagavond de bekerwedstrijd na strafschoppen (8-9), na een 2-2 eindstand, bij Honselersdijk 5, en plaatste zich daardoor voor de volgende bekerronde. Het elftal van Menderes Imeci speelt komende zaterdag om 12:00 uur thuis tegen Houtwijk 2. Een elftal dat pas tweemaal in actie kwam in de competitie en op de laatste plaats staat in de vierde klasse-10, met nul punten en een doelsaldo van 0-15.

De coördinator van dienst is: Joost Nugteren.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

SUCCES!