Zaterdag 19 mei 2018 staat voor koploper S.V. Loosduinen 1 de voorlaatste competitiewedstrijd in de vierde klasse B op het programma. Op Sportpark Rijneveld wacht sv Houtwijk, de nummer twee op de ranglijst!

Op 1 juli 2009 fuseerde de fusieclubs PEC Den Haag en RAVA Houtwijk tot RAVA/PEC Combinatie. Een jaar later, voor aanvang van het seizoen 2010/11, werd de naam S.V. Houtwijk aangenomen.

Beide verenigingen hebben in het verleden vaker tegen elkaar gespeeld. Vorig jaar, op zaterdag 29 april 2017, speelden de elftallen ook een belangrijke wedstrijd, toen nog in de derde klasse. Het elftal van Richard Douw won toen nipt met 2-3 bij S.V. Houtwijk. Tom Vrieling had met zijn drie doelpunten een hoofdrol bij de Blauwwitten. S.V. Houtwijk degradeerde door deze nederlaag naar de vierde klasse. Maar ook de formatie van Richard Douw degradeerde later toch ook naar de vierde klasse. Beide clubs willen graag zo spoedig terug naar de derde klasse, wat ook de inzet is van deze wedstrijd.

Dit seizoen op 16 december 2017, op een regenachtige en donkere zaterdagmiddag, eindige de wedstrijd op Sportpark Madestein in een gelijk spel. Na een 0-2 ruststand door twee treffers van Timo Tuin kwamen de Loosduiners in de tweede helft via Tom Vrieling op 1-2 en ver in blessuretijd was een fraai afstandsschot van Jimmy Kipp goed voor de 2-2. De frustraties bij de bezoekers waren toen groot na afloop.

Het wordt zaterdag weer een belangrijke wedstrijd voor beide elftallen. Sv Houtwijk  staat nu op de derde plaats met 43 punten uit 21 wedstrijden. Het elftal van trainer Patrick Demmers (volgend seizoen in dienst van DUNO) verloor dit seizoen vier wedstrijden, allemaal uit. Thuis werd bijna alles gewonnen. Alleen tegen GSC ESDO (0-0) en Hercules (0-0) bleef het gelijk. De Loosduiners zijn de koploper met 45 punten uit 20 wedstrijden en verloren voor het laatst op 9 december van het vorig, 3-0 werd het bij Erasmus. Voor de thuisploeg is dit al de laatste competitiewedstrijd voor dit seizoen. Het elftal van Richard Douw speelt volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Erasmus en kan bij een mogelijke winst komende zaterdag volgende week zaterdag kampioen worden.

Afgelopen zaterdag won DUNO nipt met 1-0 van PGS Vogel, ver in blessuretijd, maar won sv Houtwijk met 8-0 van Erasmus en de Loosduiners met liefst 26-1 van VCS. Verder won GSC ESDO met 1-25 bij Celeritas en won ook Hercules met grote cijfers, 13-0 tegen sv Madestein!

DUNO won donderdagavond het restant tegen GSC ESDO door een benutte strafschop met 2-1 en staat nu op de tweede plaats, een punt achter de Loosduiners!

Met de week wordt het spannender in de vierde klasse B waar nog vijf ploegen strijden voor de prijzen en alleen Hercules al verzekerd is van nacompetitievoetbal, als winnaar van de eerste periode.

Na deze bizarre uitslagen van afgelopen zaterdag en de winst van DUNO donderdagavond is de stand in 4B nu als volgt!
01. S.V. Loosduinen 20-45 (+79)
02. DUNO 20-44 (+36)
03. Sv Houtwijk 21-43  (+52)
04. Hercules 20-42 (+59)
05. GSC ESDO 21-39 (+40)
Bij een gelijke eindstand is het doelsaldo beslissend!

De derby in het stadsdeel Loosduinen wordt gespeeld aan de L. van Vuurdestraat in Houtwijk vangt a.s. zaterdag aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer J.C. Hoogerbrugge uit Woerden. Na afloop is er een muzikale derde helft georganiseerd door de thuisclub. Veel Blauwwitten, jong en oud, zijn natuurlijk welkom om het elftal te ondersteunen in deze belangrijke wedstrijd.


Na een 5-2 zege op Te Werve 2 afgelopen dinsdagavond speelt S.V. Loosduinen 2 speelt a.s. zaterdag de laatste competitiewedstrijd uit tegen Scheveningen 3.

Het volledige programma van zaterdag 19 mei is elders op deze site te vinden.

SUCCES!