Zaterdag 21 oktober 2017 staat de vijfde competitiewedstrijd voor S.V. Loosduinen in de vierde klasse B op het programma. Op Sportpark Madestein staat de derby tegen en bij buurman SV Madestein, ontstaan in 2016 na de fusie van Oranjeplein/Postduiven en ADS, op het programma.

“Haagsamateurvoetbal” schrijft over deze derby op hun website het volgende: De kraker in de 4e klasse B is die tussen Madestein en Loosduinen. Een heerlijke derby waar op voorhand niet te voorspellen is wie deze wedstrijd gaat winnen. Loosduinen is niet goed gestart maar is in potentie nog steeds de grootste kanshebber op een prijs. Madestein staat ook in dat rijtje. Beide ploegen moeten winnen om Hercules, de verrassing van dit seizoen, bij te benen. Een wedstrijd tussen de trainers Dennis Young en Richard Douw die beiden verzorgd voetbal voorstaan.

SV Madestein won tot nog toe de beide thuiswedstrijden. Tegen PGS/Vogel werd het 4-0 en vorige week werd het tegen VCS  3-1. Uit werd met 0-5 gewonnen van GSC ESDO en met 1-1 gelijk gespeeld bij Erasmus. Het elftal van Dennis Young staat na vier wedstrijden dan ook op de tweede plaats met tien punten. Twee punten achter het nog ongeslagen Hercules. De doelcijfers van de buren zijn ook prima. Dertien voor en pas twee doelpunten tegen.

De Blauwwitten begonnen de competitie, ondanks een goede voorbereiding, toch  teleurstellend. Na een 6-0 winst tegen Celeritas,  volgenden twee nederlagen met 2-0, tegen en bij Hercules en thuis tegen DUNO. Vorige week werd  met ‘maar’ 1-6 gewonnen bij de nummer laatst Wanica Star. Het elftal van Richard Douw is terug te vinden op op de zevende plaats, met zes punten, uit vier wedstrijden en de doelcijfers twaalf voor en vijf tegen. Winst is dan ook noodzaak om aansluiting te krijgen bij de subtop in 4B.

In het bekertoernooi en in de nacompetitie het afgelopen seizoen speelden beide elftallen ook tegen elkaar, toen op het complex van S.V. Loosduinen. In het In het bekertoernooi speelden S.V. Loosduinen en SV Madestein op 23 augustus 2016 tegen elkaar. De Blauwwitten wonnen deze wedstrijd met 5-1. Een andere wedstrijd, een ware thriller, werd op zaterdag 27 mei 2017 onder tropische omstandigheden gespeeld. Na een vroege 0-2 voorsprong voor SV Madestein verkleinde Tom Vrieling de achterstand , door nog voor rust een strafschop te benutten. Na rust scoorde Christian Verbree en ver in blessuretijd maakte invaller Joey Teuling de winnende treffer, 3-2. S.V. Madstein was met deze uitslag toen uitgeschakeld voor promotie, maar een week later verloren de Blauwwitten met 3-2 bij MSV’71 en was degradatie naar de vierde klasse toch een feit en was de teleurstelling groot bij de Blauwwitten. MSV’71 promoveerde door deze winst naar de derde klasse.

Dit seizoen spelen de elftallen samen in vierde klasse B en hebben zich ook ‘versterkt’  in de afgelopen zomermaanden, zodat grotendeels twee andere ploegen in het veld gaan komen a.s. zaterdag dan het afgelopen seizoen het geval was.  Bij de Loosduiners ontbreekt zeker de zwaar geblesseerde Anton Habes en keert de vorige week afwezige Sebastiaan van Loenen (waarschijnlijk) weer terug in het elftal van Richard Douw. Het meespelen van Jeroen Rampaart, vorige week ook afwezig, is nog een vraagteken.

Het duel  bij S.V. Madestein vangt aan 14:30 uur en staat onder leiding van de heer N. (Nico) van den Dop uit Leiden. Bij een eventuele afgelasting van het hoofdveld van SV Madestein wordt uitgeweken naar het kunstgrasveld van S.V. Loosduinen!

S.V. Loosduinen 2 is zaterdag vrij en S.V. Loosduinen 3 is om personele redenen helaas uit de competitie.

Het volledige programma voor komende zaterdag is elders op deze website te vinden.

SUCCES!