schipluidenZaterdag 1 oktober 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de vijfde wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal de uitwedstrijd in en tegen V.V. Schipluiden. Het zijn de nummers zes (3-4, doelcijfers 5-5) en twaalf (3-3, doelcijfers 8-8) die elkaar gaan bestrijden in Schipluiden.

Het is de wedstrijd van de “lamme en blinde” die de degens gaan kruisen op sportpark Keenenburg in Schipluiden, is te lezen op website van VV Schipluiden. Waar verder het volgende is te lezen:
VV Schipluiden ontmoet zaterdag een tegenstander die enkele gelijkenissen vertoont: SV Loosduinen. Net als het team van trainer Manuel Vissers wist het vorig jaar te promoveren en ook de Haagse formatie kent een waslijst aan blessures.

Afwezigen
Zodoende kan men spreken van een confrontatie tussen de “lamme” en de “blinde”. Bij Schipluiden is men inmiddels de tel kwijt geraakt wat betreft het aantal afwezigen en moesten er zelfs enkele spelers vanuit lagere seniorenelftallen noodgedwongen doorstromen naar het Tweede selectie-elftal. Hiervoor is het trainersteam bestaande uit Manuel Vissers en Fred van Rossum hen natuurlijk uiterst dankbaar maar het tekent de nijpende situatie. Mede door de vele afwezigen resulteerde de uitwedstrijd bij VELO van afgelopen zaterdag in een ruime nederlaag (1-4).

Kopzorgen
Bij Loosduinen kunnen ze meepraten over dit soort kopzorgen. Afgelopen zaterdag misten trainers Patrick Puister en Richard Douw zeven spelers door blessures terwijl enkele andere spelers om andere redenen afwezig waren. Daardoor moest het trainersduo een beroep doen op enkele oudgedienden die inmiddels in lagere seniorenelftallen voetballen. Toch kwam dit gelegenheidselftal nog dichtbij de drie punten op bezoek bij Quick Steps: 3-2. Een 1-2 voorsprong van Loosduinen werd in de tweede helft (waarin de bezoekers ongeveer twintig minuten met tien man speelden vanwege een rode kaart) weggegeven.

Haagse bluf
Mede door dit teleurstellende resultaat bevindt de “equipe vanachter de duinen” zich nu in de onderste regionen van de Derde Klasse B. Beide ploegen hebben dus wat om voor te strijden; wanneer Schipluiden wederom verliest daalt het nog verder af in de poule waarin het geacht wordt om mee te doen om de bovenste plaatsen. Overigens is Loosduinen de eerste tegenstander in een ‘Haagse’ reeks: vanaf zaterdag speelt de ‘VV’ achtereenvolgens tegen vier opponenten uit de Hofstad. Tijd voor de geelblauwe brigade om wat Haagse bluf te etaleren!

Inderdaad ontbreken ook komende zaterdag liefst negen spelers door blessures bij de Blauwwitten. De waslijst van de trainers Richard Douw en Patrick Puister is na afgelopen zaterdag zelfs nog groter geworden, want ook aanvoerder Kevin Baptiste en Bernardo Bor ontbreken door blessureleed. Veel gepuzzel dus voor de trainers en het is dus nog afwachten met welke basiself in Schipluiden wordt gestart aan de vijfde competitiewedstrijd.

 V.V. Schipluiden werd vorig seizoen, na de overstap naar het zaterdagvoetbal, ongeslagen kampioen in de vierde klasse E. Het seizoen in derde klasse begon het elftal met een 1-3 zege op MVV’27, een wedstrijd die werd gespeeld in Schipluiden, omdat het veld in Maasland nog niet gereed was na groot onderhoud. Vervolgens werd moeizaam met 4-2 gewonnen van de studenten van Ariston’80, waar het wekelijks afwachten is welke studenten beschikbaar zijn. Op 17 september 2016 werd, na de overstap, pas de eerste (historische) nederlaag geleden. SEV won in Schipluiden nipt met 0-1. Vorige week zaterdag gevolgd door een 4-1 nederlaag bij het nog ongeslagen VELO in Wateringen.

De Loosduiners wonnen op de eerste competitiedag met 3-2 van SEV en verloren daarna driemaal op rij (KMD 2-1; Die Haghe 1-3 en vorige week Quick Steps 3-2).

Het is lang geleden dat de beide elftallen elkaar troffen in de competitie. In het seizoen 2007-2008 speelden beide elftallen in de vierde klasse. Het elftal van trainer Arie van der Padt won op zaterdag 15 september 2007 met 1-3 in Schipluiden. De return op zaterdag 16 januari 2008 werd ook met 3-1 gewonnen en is zeker Christiaan Verbree nog wel bijgebleven. Al vroeg in de wedstrijd brak hij zijn been. Na dat seizoen verdween het zaterdagelftal van V.V. Schipluiden alweer uit de competitie. Pas in het seizoen 2015-2016 keerde het daarin terug, toen de vereniging definitief overstapte met het eerste elftal naar de zaterdag.

De wedstrijd, die aanvangt om 15:00 uur, staat onder leiding van de heer R. Ditz uit Den Haag en is voor de thuisblijvers te volgen via WOS Sport op de radio.

Het tweede elftal speelt om 12:30 uur tegen en bij Honselersdijk 3. De nummers 10 en 11 spelen dan tegen elkaar. Na de 7-0 nederlaag van vorige week een mooie gelegenheid om zich te revancheren. Maar ook dit elftal zal last hebben van de waslijst aan blessures bij de A-selectie

Het volledige programma van zaterdag 1 oktober 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!