Zaterdag 13 mei 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de 26e competitiewedstrijd en de laatste wedstrijd dit seizoen in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen VELO. Het zijn de nummers acht, 25-34 (doelcijfers 66-62) en elf, 25-27 (doelcijfers 43-54), die elkaar gaan bestrijden aan de Noordweg in Wateringen.

De thuiswedstrijd werd door de Loosduiners op 10 december 2016 nog met 3-2 gewonnen door twee doelpunten van Kevin Baptiste, deze week weer vader geworden (gefeliciteerd) en een fraaie treffer van Richard Nieuwdorp. Na een 3-0 voorsprong kwamen de Wateringers in een spannende slotfase, tegen tien Loosduiners, nog dichtbij de 3-3. De complexen van S.V. Loosduinen en VELO liggen niet ver van elkaar, slechts 5,4 km, zodat ook nu weer gesproken kan worden van een ‘Westlandse derby’.

Deze derby is nog niet veel gespeeld, ook al omdat VELO pas sinds 2015 weer een standaard team heeft op zaterdag. Het vorig seizoen troffen beide elftallen elkaar in de vierde klasse B. Zaterdag 26 september 2015 werd het in Wateringen 3-1. De wedstrijd op Sportpark Madestein op 13 februari 2016 boeide van het begin tot het einde en was reclame voor het voetbal. VELO bleef overeind en won met 1-2 door twee fraaie treffers van Joey Verbeek. De Loosduinse treffer kwam van, de nu bij RAS spelende, Sander Huijbers. De Blauwwitten haakten toen door deze nederlaag af voor de titel die uiteindelijk, na een beslissingswedstrijd tegen Duindorp SV, naar VELO ging. De Loosduiners promoveerden toch, via de nacompetitie, naar de derde klasse, waarin zij nu opnieuw VELO tegen komen.

Met nog één (finale)wedstrijd te gaan staan de Loosduiners nu op de elfde plaats in 3B, met slechts één punt achter Maasdijk (doelsaldo: -11 tegen -12 voor Maasdijk)! Bij deze eindstand spelen de Loosduiners na competitiewedstrijden, data: 20 en 27 mei en 3 juni.

Vorige week leed het elftal van Richard Douw een geflatteerde 2-6 thuis nederlaag tegen Verburch, dat door deze winst en het puntenverlies van SEV, de derde periodekampioen werd in deze klasse. Een vroege 2-0 voorsprong werd in deze wedstrijd, vooral door persoonlijke fouten, helaas verspeeld. Het elftal van Edwin Vurens won zaterdag met 1-4 bij Quick Steps en stelde daarmee het derde klasseschap al veilig voor het volgende seizoen. Voor de formatie van Richard Douw is dit zeker nog niet het geval!

De huidige stand in 3B is nu als volgt:

10. Maasdijk         25-28      -12
11. Loosduinen   25-27     – 11
12. Quick Steps    25-26     – 12
13. SEV                  25-26     – 14
14. Houtwijk         25-17     – 28

De scenario’s voor a.s. zaterdag zijn als volgt: Bij winst van S.V. Loosduinen bij VELO en puntenverlies van Maasdijk bij SEV zijn de Blauwwitten veilig en spelen ook het volgende seizoen in de derde klasse! Bij winst op VELO, maar ook winst van Maasdijk bij SEV, is Maasdijk veilig en spelen de Blauwwitten nacompetitie voor een plaats in de derde klasse het volgende seizoen. Als de Loosduiners gelijk spelen of verliezen zijn zij afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden Verburch – Quick Steps en SEV – Maasdijk.

Als twee elftallen gelijk eindigen op een plaats die directe degradatie tot gevolg heeft volgt een beslissingswedstrijd! Als de Loosduiners verliezen en Quick Steps en SEV spelen gelijk, spelen zelfs deze drie ploegen eerst nog een halve competitie voor twee plaatsen in de nacompetitie. Als twee elftallen gelijk eindigen op een plaats die nacompetitie tot gevolg heeft is het doelsaldo doorslaggevend  (doelpunten voor min de doelpunten tegen)! S.V. Loosduinen degradeert zaterdag alleen rechtstreeks als wordt verloren van VELO en Quick Steps en SEV winnen!

Bij de Loosduiners is Richard Nieuwdorp (geblesseerd) zeker afwezig.  VELO mist Rick Das en mogelijk ook nog Mick van Elswijk door een schorsing.

De alleen voor de Loosduiners nog belangrijke wedstrijd in Wateringen begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer  M. van Ekelenburg uit Naaldwijk.

Een spannende slotronde staat ons komende zaterdagmiddag te wachten! De steun van jong en oud langs de lijn kan het elftal zeker gebruiken a.s. zaterdag in Wateringen, want alleen de winst telt!

De voorbeschouwing voor deze laatste competitieronde uit het AD/HC  is hier te lezen: Voorbeschouwing AD-HC derde klasse B, zaterdag 13 mei

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

SUCCES!