verburchZaterdag 3 december 2016 staat voor  S.V. Loosduinen de twaalfde wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen Verburch. Het zijn de nummers vijf (met de doelcijfers 26-16) en tien (11-13, doelcijfers 23-22)  die elkaar gaan bestrijden aan de Arckelweg 20 in Poeldijk.

De complexen van S.V. Loosduinen en Verburch liggen niet ver van elkaar, slechts 3,8 km, zodat gesproken kan worden van een ‘Westlandse derby’. Deze derby is nog niet veel gespeeld, omdat Verburch pas sinds 2011 een standaard team heeft op zaterdag. In de wedstrijd op 3 november 2013 scoorde Jeroen Rampaart al vroeg voor de Loosduiners en viel de gelijkmaker, toen tegen het vriendenteam van Verbuch, pas pal voor tijd. Op 6 april 2013 werd op een winderig bijveld bij Verburch de return nipt met 1-2 werd gewonnen door het elftal van toen Remco Torken door late treffers van Tom Vrieling (strafschop) en Robin Laming.

Sinds het seizoen 2014-2015 speelt Verburch alleen nog prestatief voetbal op zaterdag. Op 28 februari 2015 speelden de Blauwwitten een ongelukkige wedstrijd tegen en bij Verburch in de vierde klasse. Vlak na de rust ontving doelman Danny Blanc op ongelukkige wijze een rode kaart. Met een man meer, en veteraan Jan Hoogenraad als invaller tussen de palen stond, na 90 minuten een geflatteerde 5-0 op het scorebord in Poeldijk. Eerder dat seizoen, zaterdag 11 oktober 2014, troffen beide elftallen elkaar op Sportpark Madestein. Het werd een spannende wedstrijd, die door de blauwwitten nipt met 2-1 werd gewonnen. Sam van Poorten opende toen de score vlak voor rust. Na de thee maakte Verburch gelijk en werd het 2-1 voor de thuisploeg door een eigen treffer van de Poeldijkers. Die nadien vergeefs op jacht gingen naar de gelijkmaker. Dat seizoen werden de Poeldijkers wel kampioen en promoveerden naar de derde klasse.

Het vorig seizoen speelde het elftal van trainer Dennis van der Steen ook in de derde klasse B en eindigde op de zevende plaats. Dit seizoen begon Verburch de competitie met een ruime 0-5 zege op Ariston’80 in Delft, een ploeg die toen nog niet compleet was, bleek later. Nadine werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Die Haghe en met 0-3 gewonnen bij Verburch en met 4-1 van MVV’27. Daarna werd met 3-1 verloren bij KMD en volgende een 4-4 tegen VELO en een 1-1 bij GDA. Vervolgens werd SEV met 4-1 geklopt en gelijk gespeeld tegen VV Naaldwijk 1-1 en SV Schipluiden 2-2 en vorige week werd met 3-1 verloren bij Maasdijk.

Het elftal van Richard Douw en Patrick Puister heeft in de stand slechts vier punten minder en lijkt de laatste weken de weg omhoog te hebben gevonden. Na de oor wassing tegen GDA (1-5) werd vorige week S.V. Houtwijk op Madestein met 4-0 geklopt, na een 0-0 ruststand.

Jeroen Rampaart is nog geblesseerd na het treffen bij GDA en ontbreekt komende zaterdag in Poeldijk, evenals de ook geblesseerde Jean-Paul Alleblas. De wedstrijd in Poeldijk vangt aan om 15:00 uur en staat onder leiding van O. Moussaoui uit Den Haag.

Het tweede elftal speelt om 14:30 uur ook uit tegen Verburch 3. Dit zijn de nummers zeven en negen in de derde klasse E die elkaar gaan bestrijden. Het verschil in de stand is drie punten in het voordeel van de Poeldijkers.

Het volledige programma van zaterdag 3 december 2016 is elders op deze site te vinden.

SUCCES!