Zaterdag 1 april 2017 staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de eenentwintigste wedstrijd in de derde klasse B op het programma.  Voor de Loosduiners wacht ditmaal een belangrijke uitwedstrijd bij VV Maasdijk.  Het zijn de nummers twaalf  (20-20, doelcijfers 40-54 ) en tien (20-23, doelcijfers 36-41) die elkaar gaan bestrijden op het sportpark van Maasdijk aan de Lange Kruisweg 44 D. Het is de return van de wedstrijd die op zaterdag 29 oktober 2016 op Sportpark Madestein werd gespeeld. Die wedstrijd eindigde in 3-3. Nadat Maasdijk tien minuten voor tijd nog met 1-3 leidde, scoorden de Blauwwitten, via invaller Bas Wesseling, ver in blessuretijd alsnog de gelijkmaker.

Met nog zes (finale)wedstrijden te gaan staan de Maasdijkers op een promotie/degradatieplaats en hebben de Loosduiners drie punten meer, maar zijn ook zeker niet al zeker van handhaving in de derde klasse! V.V. Maasdijk is opgericht 20 juni 1945 en is een oude bekende voor de Loosduiners. In het verleden speelden beide ploegen regelmatig tegen elkaar. Maasdijk speelde net als de Loosduiners nooit hoger dan de derde klasse.

In het seizoen 2013 -2014 strandden de Loosduiners in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse in Maasdijk. Na thuis met 2-1 te hebben gewonnen werd uit, in een hectische wedstrijd met liefst 5-2 verloren. Maar Maasdijk promoveerde toen ook niet, omdat de tweedstrijd tegen Gouda verloren ging. Op 29 november 2014 eindigde de wedstrijd in de vierde klasse in Maasdijk in een 4-2 zege voor de Maasdijkers. Bij de rust was het nog 1-2 in het voordeel van de Loosduiners.  Verder terug in de tijd werd het op 4 oktober 2008 0-0, 2 oktober 2004 zegenvierden de Loosduiners met 0-1 en op 7 februari 2004 met 1-2. Op 25 januari 2003 werd het 3-1 en een grote winst was er op 1 december 2001, toen werd het 0-5 voor de Loosduiners!

Maasdijk startte de competitie thuis nog met een 5-1 zege, maar nadien is er veel veranderd. KMD staat nu op tweede plaats, tien plaatsen hoger dan Maasdijk. Thuis wonnen de Dijkers verder van  GDA (2-1), Naaldwijk (3-0), Quick Steps (4-1) en Verburch (3-1). Gelijk werd gespeeld tegen Ariston’80 (3-3). De meeste doelpunten thuis waren te noteren na het treffen tegen VELO  (4-6). In de tien thuiswedstrijden werden in totaal zestien punten binnengehaald en uit slechts vier punten! Het elftal van Patrck Fieret haalde uit de laatste drie wedstrijden vier punten en heeft in de stand alleen SEV en S.V. Houtwijk onder zich, met drie punten voorsprong.

Bij Maasdijk zijn in ieder geval aanvoerder Steven van Reeven en Nikki Brouwer afwezig in verband met een schorsing en is het meespelen van doelman Joey Vos (vorige week uitgevallen in de wedstrijd bij Die Haghe) een vraagteken. Bij de Maasdijkers wel een bekende speler voor onze trainer Fred Rijnenberg. Zijn zoon Boyd speelt bij Maasdijk en maakt het volgend seizoen de overstap naar VELO.

Het elftal van Richard Douw en Patrick Puister heeft nu drie punten voorsprong op Maasdijk en een beter doelsaldo! Het doelsado kan nog een belangrijke rol gaan spelen, want bij gelijke stand op een plaats waar geen directe degradatie uit voorkomt, maar wel beslissend is voor deelname aan de nacompetitie, is het doelsaldo doorslaggevend!

De Loosduiners maken een wisselvallig seizoen door. Vorige week werd thuis nipt met 1-2 verloren van VV Schipluiden. Uit de laatste drie wedstrijden werden slecht drie punten gehaald. Winst tegen Ariston’80 met 1-0. Naast de afwezige en gestopte aanvoerder  Dave Lamens, de geschorste Damian van der Horst,  zijn Tom Vrieling, Bas Wesseling en Theo van der Hoeven vraagtekens bij de Loosduiners. Jean-Paul Alleblas is na zijn schorsing weer beschikbaar.

Een strijdvaardig en super gemotiveerde Loosduinse ploeg wordt aan de start verwacht voor deze belangrijke ‘zespuntenwedstrijd” in de derde klasse B. Tegenstander Maasdijk zal zeker de mouwen opstropen om te proberen de Blauwwitten te achterhalen in de stand op de ranglijst.

De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer P. Opdam uit Zoetermeer. WOS Radio en Sportsignaal Radio doen verslag van deze wedstrijd. Verslaggever is Henk Schaafsma.

Het tweede elftal speelt zaterdag  bij HVC’10, de nummer twee op de ranglijst, en gaat, ondanks de nederlaag vorige week, nog steeds aan de leiding in de tweede periode. Helaas moeten zij wel aantreden zonder de geschorsten Roy de Geus en Gertjan Waanders.

Het volledige programma voor a.s. zaterdag staat elders op deze website.

SUCCES!