Zaterdag 14 oktober 2017 staat de vierde competitiewedstrijd voor S.V. Loosduinen in de vierde klasse B op het programma. Aan de Melis Stokelaan 1175, het complex ligt aan de overkant van het verzorgingshuis Florence, wordt gestreden tegen Wanica Star.  Wanica Star is opgericht op 25 december 1995 en werd genoemd naar het district Wanica, dat ten oosten zuidwesten ligt van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Wanica Star speelde tot nog toe drie wedstrijden in 4B, die allen werden verloren.  Op zaterdag 23 september 2017 met 4-1 bij RAS, op zaterdag 30 september 2017 thuis tegen Erasmus met 1-9 en vorige week met slechts 3-0 bij medekoploper sv Houtwijk. Door deze resultaten zijn zij nu, samen met het ook nog puntloze Celeritas,  de nummer laatst in 4B. Ondanks een goede voorbereiding kunnen de Blauwwitten na de degradatie nog niet echt indruk maken. De Loosduiners hebben slechts drie punten meer dan Wanica Star en staan nu op een teleurstellende achtste plaats. Zes punten achter de twee koplopers Hercules en sv Houtwijk. Na de 6-0 overwinning tegen Celeritas leed het elftal van Richard Douw twee verrassende  nederlagen met 2-0 tegen Hercules (uit) en DUNO (thuis).  Tijd dus om zich te revancheren om de weg omhoog weer te vinden.

Afgelopen dinsdagavond werd op Sportpark Madestein geoefend tegen de medekoploper in de derde klasse B, Lyra. Met een verassende 6-3 winst werd deze wedstrijd afgesloten. In de eerste helft nam de thuisploeg een 5-1 voorsprong. Na de thee scoorde de ploeg van trainer Richard Douw nog éénmaal en tegenstander Lyra tweemaal, wat een eindstand van 6-3 opleverde. Kader Narsen nam twee treffers voor zijn rekening voor de Loosduiners. Tom Vrieling, Kevin Baptiste, Jan de Lange en Sam van Poorten maakten het halve dozijn vol. Het scoren zijn we gelukkig nog niet verleerd!

Gescoord werd er ook flink in de laatste wedstrijden tegen Wanica Star. Op zaterdag 13 september 2014 werden liefst 31 doelpunten gemaakt in de thuiswedstrijd tegen deze ploeg. Een uitslag die toen ook de landelijke pers haalde. Helaas verdween deze uitslag al snel uit de boeken, omdat het elftal zich niet veel later terugtrok uit de competitie. Op zaterdag 15 maart 2014 werd het  11 – 0 voor de Loosduiners. De heenwedstrijd eindigde op 26 oktober 2013 met een 0 – 9  overwinning voor de Loosduiners . Na 40 minuten stond het toen al 0-7 en in de tweede helft werd nog maar tweemaal gescoord. Een recorduitslag bleef toen nog achterwege.

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomt, dus van onderschatting mag zeker geen sprake zijn komende zaterdag, als beide elftallen elkaar wederom gaan bestrijden om de punten. Bij de Loosduiners ontbreekt Anton Habes, die in het gips zit nadat hij vorige week zij achillespees scheurde in het duel met DUNO. Zie de foto. Bij de thuisploeg ontbreken een aantal spelers door schorsingen.

Het duel bij Wanica Star vangt aan 15:00 uur en staat onder leiding van de heer V. Smedinga.

S.V. Loosduinen 2 (drie punten uit drie wedstrijden) speelt zaterdag uit tegen Semper Altius 2, aanvang: 12:30 uur en S.V. Loosduinen 3, speelde en verloor pas één wedstrijd, speelt thuis tegen Ariston’80/6 aanvang 14:30 uur.

Het volledige programma voor komende zaterdag is elders op deze website te vinden.

SUCCES!