Doordeweeks en op zaterdag zijn er veel vrijwilligers nodig, dat weten wij allemaal.
Maar de “spinnen in het web” of “de controlerende “middenvelder”  is op zaterdag toch wel de Coördinator van Dienst!
De Coördinator van Dienst, in het kort CvD genoemd, heeft de taak om alles vlotjes te laten verlopen. Dat doet hij/zij niet alleen, hier aan gaat een organisatie vooraf. Maar de uitvoering ligt bij de CvD.
Soms een drukke taak, soms niet….maar je bent wel in contact met verschillende leden, bezoekers, trainers en dat maakt het leuk!Wat doet een CvD?
De CvD krijgt voor het weekend alle informatie toegestuurd, zoals het wedstrijdprogramma, de kleedkamer- en veld-indeling, de bar- en keuken-diensten en eventuele andere zaken.
De CvD in de ochtend opent de kantine en “start op” zoals we het noemen. Dit houdt in …je zet koffie, want sommige zijn daar best aan toe zo vroeg en start de presentatie op (die voorbereid aanwezig is).
De bar-en keuken-medewerkers komen voor de eerste bardienst en dan ben je helemaal klaar om de trainers van onze eigen teams en van de bezoekende verenigingen te ontvangen en de sleutels van de kleedkamers te overhandigen en later weer te ontvangen.
De scheidsrechters melden zich ook bij de CvD en deze worden, indien nodig, voorzien van een fluitje en vlaggen.
Verder ben je aanspreekpunt die ochtend.
In de middag werkt het precies hetzelfde, maar ipv openen wordt het dan sluiten van de kantine.
Best een leuke taak!Op dit moment hebben we zo’n 9 coördinatoren, die ieder een halve dag voor zijn/haar rekening nemen.
Zou jij ook eens in de ca. vijf weken een coördinator-dienst willen doen, neem dan contact op met Aart of Colinda of stuur een mailtje naar
Uiteraard word je ook hier niet in het diepe gegooid, ook al is het water niet diep, maar krijg je alle info en kun je terugvallen op de ervaren CvD’s.