Wederom twee toezeggingen voor S.V. Loosduinen: Youri Pakkoo (18) en Jeanpierre Van der Linden (22).

 

Na diverse gerichte versterkingen te hebben binnengehaald, is het S.V. Loosduinen nogmaals gelukt om jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Zo komt Youri Pakkoo over van GDA onder 19 en heeft ook Jeanpierre van der Linden zich bij de club aangemeld. Hiermee komen de puzzelstukjes voor het komende seizoen steeds meer op zijn plaats te liggen.

Pakkoo speelde het afgelopen seizoen voor het hoogste jeugdelftal (JO19-1) van buurman GDA. ‘Ik ben een linksbenige linkervleugelverdediger die graag mee opkomt. Mijn belangrijkste taak en daarmee ook mijn sterkste punt is het uitschakelen van mijn directe tegenstander. Daarna kijk ik graag naar voren en kan aanvallend gezien ook een mannetje passeren. Loosduinen is een ploeg met zeer veel kwaliteiten. Zelf denk ik van deze overstap een hoop te kunnen leren met Peter Barendse als trainer.’

 

De uit Aruba afkomstige Van der Linden is een speler die de gehele linkerflank kan bestrijken. ‘In Aruba heb ik op het hoogste niveau gespeeld voor onder andere Racing Club Aruba. Toen besloot ik naar Nederland te komen om te gaan studeren en heb ik gespeeld bij tweedeklassers Spartaan’20 en Excelsior’20. Het afgelopen seizoen heb ik niet voor een club gespeeld, maar ben ik wel actief geweest voor de academie van Peter Barendse. Nadat Jesus (red. Peñate Huguett) zich had aangemeld, besloot ik ook voor de club te kiezen.’

Trainers Peter Barendse en Peter Baptiste zijn tevreden over hun nieuwste aanwinsten. ‘Met het aantrekken van Youri en Jeanpierre trekken wij twee talentvolle spelers voor de linkerflank aan. Dit geeft ons weer ruimte om te rouleren, maar dit geeft voornamelijk de concurrentiestrijd binnen de ploeg een enorme boost. De selectie is momenteel zo goed als compleet en wij hopen nog maximaal 1 à 2 jongens te kunnen begroeten op Madestein’, aldus Peter Barendse.