Loosduinen 3 gaat niet door in de beker, maar tankt wel vertrouwen naar de competitie.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de beker op het programma. Er was een klein wonder nodig om nog door te gaan naar de volgende ronde. Met een selectie van 18 man startte we de wedstrijd. Peter koos er voor om te starten met de volgende namen: Dylan Voeten, Bruce-Lee, Rick, Alvin (zou wissel starten, vanwege ontbreken scheidsrechter moest Stanley fluiten, waarvoor veel dank), Dylan van der Kroft, Sjoerd, Jesse, Rutger, Hisham, Jeffrey en Dylano. Dan de wedstrijd.

Wij kregen al snel een aantal goede mogelijkheden waarbij vooral Dylano en Jeffrey 1-op-1 met de keeper kwamen door goede steekpasses en een aantal goede lange ballen. Echter, het vizier stond nog niet op scherp waardoor wij Esdo in de wedstrijd lieten. Ook Esdo kwam goed voor de keeper, waarbij Dylan uitstekend redding wist te brengen. Helaas diende Sjoerd al gewisseld te worden na ruim 20 minuten wegens een blessure. Voor hem kwam dan ook Valentino in de ploeg. Na een korte drinkpauze zette Rutger met een goede crosspass Hisham 1-op-1. Hisham nam de bal goed aan op borst en besloot de bal op de volley tegendraads binnen te schieten. Een verdiende 1-0 ondanks een fase waarbij de lange bal te veel gehanteerd werd en de combinaties te traag verliepen. De 1-0 gaf weer energie waarna kort voor rust Jeffrey ook 1-op-1 gezet werd, de bal goed aannam en tegendraads binnen schoot ook. Zo konden wij met een comfortabele 2-0 gaan rusten.

Het was warm, redelijk druk langs de lijn en op de club speelden zich veel thuiswedstrijden af. In de rust dan een aantal wissels doorgevoerd door Peter. In de ploeg kwamen Kevin, Nick, Gino en Romano (onze nieuwste aanwinst). De tweede helft liep het combinatiespel iets soepeler. Meer combinaties over de grond en scherpere steekpasses vanuit Kevin. Helaas leverde dit niet direct de doelpunten op die in de lucht hingen. Veel verkeerde keuzes waardoor het nog een tijd 2-0 bleef. Dit hield Esdo dan ook in de wedstrijd. Net voor de drinkpauze is daar dan toch de 3-0. Romano wordt goed weg gestoken, houdt zijn hoofd koel en schuift de bal vanaf de rand van de 16 de hoek in. Een uitstekend doelpunt waarbij er vanuit meerdere linies gecombineerd werd. Kort na de drinkpauze de 4-0, Dylano steekt Kevin uitstekend weg waarbij Kevin de keeper middels een stiftje weet te verschalken. In de tussentijd is Fernando ook in de ploeg gekomen die weer langzaam aan het terug keren is. Een rustige indruk achterin wat wij gewend zijn van hem. Dan helaas toch een tegendoelpunt. De rechtsbuiten van Esdo wordt weggestuurd en snijdt naar binnen toe, probeert de bal voor te leggen waarbij Dylan de bal achter zijn eigen keeper verwerkt. Het slotakkoord was voor ons, een voorzet wordt goed binnengekopt door Romano, deze bal zou de kruising in vliegen. Echter, ware het niet dat een tegenstander de bal met zijn handen tegen houdt. Hierdoor mocht Romano de pingel zelf benutten en sloten wij de wedstrijd met 5-1 af.

Een prima resultaat waardoor wij uiteindelijk 2e in de poule eindigen met 6 punten. Verburch (3e klasser) wordt 1e in deze poule met 7 punten. De voorbereiding zit er op, een uitstekende voorbereiding gehad waarbij de groep goed naar elkaar toe gegroeid is. De dag werd nog gezellig afgesloten met een etentje bij Burrata en een avondje stappen in de Crazy Pianos. Aanstaande zaterdag staat MSV’71 op het programma voor de competitie. 12:25 op eigen terrein, veld 1.

Verder dient te worden vermeld dat we strak in pak liepen door sponsoring van:
DK Dakwereld
F2C Elektrotechniek
Dygi Bouw

Hier zal later meer over worden verteld! Hopelijk tot zaterdag!