Bij ochtendkrieken stonden de mannen van JO8-1 er weer fris en fruitig bij om de tegenstander van vandaag te bestrijden. Vooraf was al bekend dat de tegenstander van vandaag, GSC ESDO JO8-2, een tegenstander van formaat zou zijn met spelers die eerder dit seizoen het ons al aardig lastig hadden gemaakt. Maar wij zijn als team inmiddels flink gegroeid en waren niet van plan om onze huid duur te verkopen.
Op het drukke complex van GSC ESDO was het even zoeken naar het veld waar de veldslag zou plaatsvinden maar eenmaal gevonden werd gedisciplineerd een goede warming-up gedaan. Mede hierdoor zagen de toeschouwers dat er scherp aan de wedstrijd werd begonnen waardoor wij vrij snel op een 0-2 voorsprong kwamen door doelpunten van Djace en Djani.
Dat deze twee mannen de smaak te pakken hadden blijkt wel uit de rest van het scoreverloop.
Er werd goed samen gespeeld door elkaar te coachen en te kijken naar elkaars positie. Ook werd er goed geluisterd naar de coach, die zoals altijd, de tactische aanwijzingen duidelijk ten gehore bracht.
Zoals wel vaker voorkomt bij een goed opgaande strijd kwam er een korte periode van verslapping waardoor de tegenstander terug kon komen tot een 2-2 stand.
Na een korte time-out, waarin de mannen weer even scherp werden gemaakt vervolgende de wedstrijd zich weer en moesten de mannen zich vermannen omdat er snel werd gescoord door ESDO. Dat was wel even slikken omdat wij van een comfortabele 0-2 voorsprong opeens 3-2 achter kwamen te staan. Maar, wij zijn als team niet zomaar te verslaan en de schouders werden er weer flink onder gezet. Met Luuk als aanspeelpunt in de spits en Djace, Djani en Björn als technisch gevaarlijke middenvelders ben je als tegenstander nog niet zeker van veldoverwicht. En als je daar dan al doorheen komt krijg je nog te maken met onze twee snoeiharde verdedigers Kian en Naud en onze sluitpost Jesper. Supersub Vinny was vandaag ook lekker op dreef en droeg zeker zijn steentje bij.
Door een afstandsschot van Djani kwamen wij al snel weer op 3-3. Nu moesten wij proberen om een gat te slaan met de tegenstander door snel weer te scoren. Er werd goed gecombineerd waardoor wij op een 3-4 voorsprong kwamen door wederom Djace. Maar tè aanvallend spelen zorgt voor ruimte voor de tegenstander. Dit resulteerde in twee snelle tegengoals (5-4).
Maar ons team heeft  gaandeweg dit seizoen geleerd mentaal weerbaar te worden en was niet van plan zonder punten naar de thuisbasis terug te keren.
Onze toppers maakte na een flitsende combinatie over meerdere schijven de gelijkmaker doordat Djace zijn 3de goal van de dag binnen prikte.
Er was geen tijd meer om met de winst naar huis te gaan. Maar dit resultaat mag er zeker zijn.
Na de wedstrijd werd de penaltyserie winnend afsloten waardoor wij toch stiekem als winnaars de kleedkamers opzochten voor een welverdiende warme douche.

De mannen van JO8-1 zijn een hechte groep geworden dit seizoen en mede daardoor worden de supporters iedere keer weer getrakteerd op een leuke zaterdagochtend. Blijf zo doorgaan mannen! Jullie zijn toppers!

Een wedstrijdverslag van de razende reporter: