Net als vorige week verloor S.V. Loosduinen zaterdagmiddag weer nipt met 1-2 thuis, vorige week van Verburch, nu van KMD. De ploeg uit Wateringen staat nu ongeslagen na drie wedstrijden aan de leiding in de derde klasse B. Door de derde nederlaag op rij bezetten de Blauwwitten nu alleen de laatste veertiende plaats, nog zonder punten.
Zonder onder andere de geblesseerde Sam van Poorten en de ook afwezigen Quincy Barendse en Dwensley Gregorie, maar met een eerste basisplaats dit seizoen voor Szymon Rutkowski en Tyrone Plas, en Alvin van Reeuwijk weer terug in de basis, werd aan de derde competitiewedstrijd begonnen.
In het eerste gedeelte van de wedstrijd een licht veldoverwicht voor de bezoekers, die de 20e minuut aan de leiding kwamen door Dylan Groen, nadat een overtreding op Jimmy Kipp op het middenveld niet werd bestraft door leidsman Ed Pieterman, dit tot groot ongenoegen van trainer Peter Barendse, die hiervoor een reprimande kreeg. Bij de thuisploeg waren vooral de afstandsschoten van Jimmy Kipp en Kevin Baptiste gevaarlijk, maar doelman Odens van der Zwan keerde deze schoten. Na het uitvallen van de weer geblesseerde Nick Voorham in de 30e minuut zakte Jimmy Kipp naar de achterhoede en kwam de jeugdige Kris Flinterman in het veld, die een goede indruk achterliet. Deze noodzakelijke wissel ging wel ten koste van het aanvallend spel van de thuisploeg, maar in 40e minuut scoorde Bart Ruwaard toch de gelijkmaker, nadat de scheidsrechter de voordeelregel hanteerde na een overtreding op Kevin Baptiste.
De vreugde was van korte duur. Want al snel stond de 1-2 op het scorebord. Wesley den Dulk profiteerde nog voor de rust van een fout in de Loosduinse verdediging.
Na de thee een aanvallende thuisploeg, met vooral een hardwerkende Szymon Rutkowski, die nog geen geluk kende met zijn acties. Een verdiende gelijkmaker hing in de lucht. KMD moest terug en kwam er nog maar zelden uit. De beste kansen waren voor Bart Ruwaard, die te lang twijfelde, Kevin Baptiste, die met links net naast schoot, en Szymon Rutkowski met een kopbal die net naast het doel belandde, na misgrijpen van de doelman. In de slotfase ging ook doelman Pieter Blanken mee in de aanval, werden er meer risico’s genomen en stond Kris Flinterman op de goede plaats om een tegentreffer te voorkomen. In het laatste kwartier kwam aanvaller Marciano Giske nog in het veld voor middenvelder Melchior van der Kooi bij de thuisploeg..
Met ruim vijf minuten extra tijd maakte de niet al te fitte scheidsrechter Pieterman, die de kaarten op zak hield in een sportieve wedstrijd, het nog spannender, maar treffers vielen er niet meer. KMD trok, spelend zonder onder andere de nog vakantie vierende Jesse de Waard, moeizaam de winst naar zich toe in.
Na de dikke nederlaag tegen MVV’27 (4-1) en twee nipte thuisnederlagen zit er zeker progressie in het elftal van trainer Peter Barendse. Het elftal gaat steeds beter zijn draai vinden, werkt hard, maar schiet vooral aanvallend nog te kort om de eerste punten binnen te halen.
Dat moet zaterdag zeker over zijn als de derby tegen DUNO op het programma staat, aanvang 14:15 uur aan de Alberdastraat. Een belangrijke wedstrijd, de nummers dertien en veertien in 3B!