Er wordt sinds vorige week weer volop getraind op ons complex, maar a.s. zaterdag gaat het seizoen pas weer echt beginnen met de KNVB bekerwedstrijden.
Behalve het eerste elftal dat vriendschappelijk thuis speelt om 13:30 uur tegen Gouda zat. 1.
Bij deze bekerwedstrijden wordt er niet verlengd, er wordt gespeeld in een poule, en uitstel is alleen in overleg met de tegenstander mogelijk, tot de dag voor de wedstrijd.
De wedstrijd moet wel uiterlijk donderdag 19 september zijn gespeeld.

LET OP: Bij deze bekerwedstrijden moet ook de Wedstrijdenzaken app weer worden gebruikt. Zorg er dus voor dat de opstelling voor de wedstrijd is ingevuld en kan worden gecontroleerd door de scheidsrechter!

Het volledige wedstrijdprogramma is elders terug te vinden op deze website. Bij de senioren is S.V. Loosduinen 5 nu S.V. Loosduinen 3!

Met ingang van volgend seizoen 2019-2020, kent het voetbal een aantal nieuwe spelregels.
De zes meest uit het oog springende nieuwe wijzigingen zijn als volgt :

Strafschoppenserie
Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.

Plek van wisselen
Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.

Doeltrap
Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.

Scheidsrechterbal
Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.

Kaarten voor teamofficials
Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.

Muurtje
Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

Voor het nieuwe voetbalseizoen is S.V. Loosduinen nog op zoek naar barmedewerkers, vooral voor de zaterdagen, jeugdtrainers voor de JO8, JO11-2 en de JO17-2, een assistent-scheidsrechter voor het eerste elftal en ook clubscheidsrechters! Interesse? Neem dan contact op met het bestuur via het mailadres: secretaris@svloosduinen.nl of jeugdvoorzitter@svloosduinen.nl

SUCCES!!